ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ! ΔΟΥΛΕΙΑ-ΣΤΕΓΗ-ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΩΡΑ!

KAMIA ANAMONH

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχοντας δεχτεί από τους τοκογλύφους δανειστές νέες προειδοποιήσεις για την απαρέγκλιτη εφαρμογή του μνημονίου, διαψευσμένη για άλλη μια φορά στο ζήτημα της ρύθμισης του χρέους, που με ιδιαίτερη ένταση έταζε από το Σεπτέμβρη του 2015, λέγοντας πλέον ωμά ψέματα στους εργαζόμενους και στα φτωχά λαϊκά στρώματα, προετοιμάζει μια νέα δέσμη μέτρων και νομοσχεδίων, για να περάσει την αξιολόγηση της 18ης Οκτώβρη. Άλλωστε η μόνιμη επωδός όλων των ιμπεριαλιστικών κέντρων, είναι η υπενθύμιση της εφαρμογής των δεσμεύσεων της κυβέρνησης, για να εξεταστούν όλα τα ζητήματα που αφορούν την ελληνική οικονομία, μετά το2018 και βλέπουμε!

Το πέρασμα της διαχείρισης βασικών ΔΕΚΟ (δίκτυο διανομής της ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ), του Μετρό, η ένταση των πλειστηριασμών, και της λαΪκής περιουσίας, το αντεργατικό νομοσχέδιο που θα επιχειρήσει να διαλύσει οποιαδήποτε έννοια συλλογικής ρύθμισης των εργασιακών σχέσεων, με σταθερό εκρηκτικό υλικό την ανεργία και τα λουκέτα, διαμορφώνουν μια κατάσταση όπου το εργατικό κίνημα δεν έχει να αντιπαλέψει κάποιο μέτρο, μια ιδιαίτερη πτυχή κάποιων αντεργατικών και αντικοινωνικών ρυθμίσεων. Αυτό που έχουμε μπροστά μας είναι η ένταση της εκμετάλλευσης της εργατικής δύναμης. Τη στέρηση ή την ανασφάλεια γύρω από στοιχειώδεις όρους επιβίωσης. Μπροστά μας είναι μια μάχη που αφορά τελικά το σύνολο της ζωής των εργαζομένων.

Στα ειρηνοδικεία κάθε εβδομάδα κρίνεται ο κόπος μιας ολόκληρης ζωής, σπίτια και λαϊκές περιουσίες. Στη δουλειά τα αφεντικά περιμένουν να χυμήξουν στην εργατική δύναμη, νομίζοντας πως έτσι θα ξεπεράσουν την κρίση τους. Οικογένειες δεν είναι σίγουρο αν θα έχουν τη δυνατότητα να έχουν ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, αυτούς τους στοιχειώδεις όρους ζωής, στα όρια της αξιοπρέπειας.

Αυτό το σύστημα, ο καπιταλισμός, ένας αδηφάγος πνέοντας τα λοίσθια τρόπος παραγωγής και οργάνωσης της κοινωνίας, που ένα κομμάτι της παρακμής του εκφράζεται και στην εδώ γωνιά του κόσμου, δεν έχει να προσφέρει άλλες εναλλακτικές, εκτός από την μέχρι εξαντλήσεως εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης, έως και τη βιολογική εξόντωσή της (εργατικά ατυχήματα, αυτοκτονίες). Με το κυνήγι και την εκμετάλλευση των προσφύγων, τη χρησιμοποίηση του ρατσισμού και του φασισμού.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ

ΔΟΥΛΕΙΑ-ΣΤΕΓΗ-ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΩΡΑ!

Μπροστά μας δεν έχουμε μια συνδικαλιστική μάχη. Δεν έχουμε το καθήκον της εμφάνισης συνδικαλιστικών διεκδικήσεων. Τώρα είναι η ώρα για να μπουν στο κέντρο των αγώνων οι πολιτικές διεκδικήσεις που θα ενοποιούν τους αγώνες μας, πέρα από το επίπεδο της αλληλεγγύης. Δεν έχουμε την πολυτέλεια της διάσπασης της συζήτησης και της δράσης μας, σε διαφορετικά συντονιστικά όργανα, σε μια συζήτηση ανά θέμα, κλάδο ή πρόβλημα. Δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε τους αγώνες μας, στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία, ακόμα και την πιο μαχητική σε κάποια ομοσπονδία. Αυτοί που δεν απέτρεψαν αυτήν την πορεία έως εδώ, συμμετέχοντας στις φρούδες ελπίδες και τα παραμύθια περί ανάπτυξης, δε μπορούν να εγγυηθούν μαχητικούς αγώνες. Δεν υπάρχει ελπίδα σε καμιά ελπίδα του αστικού πολιτικού συστήματος.

Να μην αφήσουμε κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Στέγη τώρα για όλους τους άστεγους.

Να εθνικοποιηθούν όλοι οι βασικοί τομείς της οικονομίας. Να περάσουν οι τράπεζες σε εργατικό έλεγχο, εθνικοποιημένες, με έλεγχο των κεφαλαίων τους. Με σβήσιμο των χρεών των λαϊκών οικογενειών.

Να μην κατατεθεί το αντεργατικό νομοσχέδιο. Δουλειά για όλους, που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες αξιπρεπούς διαβίωσης, με δυνατότητα για πολιτισμό, άθληση, διασκέδαση, κοινωνικήζωή.

Διαγραφή του χρέους τώρα. Χωρίς αυτή τη διεκδίκηση δεν μπορούμε στα σοβαρά να παλέψουμε καμιά πλευρά της επίθεσης.

Να ρίξουμε την κυβέρνηση της προδοσίας και του πόνου. Μέσα στους αγώνες και την προετοιμασία τους να διαμορφώσουμε τα δικά μας κύτταρα της εργατικής εξουσίας, για κάθε λαϊκό πρόβλημα. Να εμποδίσουμε την κρατική λειτουργία σε κάθε βήμα της. Η ανεξαρτησία της εργατικής τάξης και των εργαζομένων, είναι το όπλο μας.

Γενική πολιτική απεργία διαρκείας, για να ενωθούν τα ποτάμια της οργής και του αγώνα.

Στην ίδια μας τη χώρα είναι ο εχθρός. Καμιά συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για τα συμφέροντα των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, και των πρακτόρων τους στην περιοχή, την Ελλάδα και την Τουρκία.

Κάτω τα χέρια από τους πρόσφυγες. Ένταξή τους τώρα στα σωματεία. Όποιος είναι εδώ είναι από δω!

Περιφρούρηση των αγώνων μας. Οργάνωση εργατικής αυτοάμυνας, ενάντια σε κράτος και φασίστες.

17/10/16

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ