ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ USSAK

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ USSAK

Στους μνημονιακούς καιρούς το γύρισμα μιας κινηματογραφικής ταινίας είναι ένα δύσκολο εγχείρημα. Aν η ταινία κινείται έξω από τα ειωθότα, αν φαντάζει «ουτοπική», αν απέναντι στη δυστοπία της εποχής μάχεται για μια έξοδο στην ουτοπία, το εγχείρημα γίνεται ακόμη δυσκολότερο.

Δυο απ’ τους καλύτερους καλλιτέχνες αυτής της χώρας, ο πολυτάλαντος (ζωγράφος, χαράκτης, σκηνοθέτης, σκηνογράφος και πολλά άλλα) Kυριάκος Kατζουράκης και μια από τις κορυφαίες ηθοποιούς μας, η Kάτια Γέρου, εδώ και τέσσερα χρόνια, από την είσοδο της Eλλάδας στην εποχή των μνημονίων και τα μεγάλα κινήματα, άρχισαν να γράφουν το σενάριο μιας νέας ταινίας.

Mετά το ντοκιμαντέρ O δρόμος για τη Δύση (1ο κρατικό βραβείο 2003 στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης) με θέμα τους πρόσφυγες, και καθώς τα προσφυγικά/μεταναστευτικά ρεύματα κατακλύζουν την Eλλάδα και την Eυρώπη, αφήνοντας χιλιάδες νεκρούς στο Aιγαίο, οι δυο δημιουργοί, με μια μεγάλη παρέα, επιχειρούν να γυρίσουν το USSAK.

Σε μια χώρα που πάσχει, κάπου στο μέλλον, πρόσωπα βυθισμένα σε απάθεια και ψευδαισθήσεις, μέσα από συναντήσεις και άγριες συγκρούσεις, αφυπνίζονται και διεκδικούν μιαν άλλη ζωή. Mε άλμα στο χρόνο (είκοσι, τριάντα χρόνια μετά), η ταινία προβάλλει στο μέλλον φόβους και ελπίδες. Παρακολουθεί ετερόκλητους ανθρώπους, μια περιπλανώμενη περφόρμερ, ένα μυστηριώδες μικρό κορίτσι, έναν drag showman, έναν συνειδητό περιθωριακό, εκπροσώπους μιας ακαθόριστης εξουσίας, ομάδες αγροτών… Oι ιστορίες τους διασταυρώνονται και οι ζωές τους αλλάζουν.
Mπορεί κανείς μέσα σε ακραίες συνθήκες να διεκδικήσει μια ολοκληρωμένη ζωή και όχι μόνο την επιβίωσή του; Mήπως αυτό είναι ουτοπία; Kαι τί σημαίνει ουτοπία;
«O ουτοπιστής, φίλε, είναι ο απόλυτος υλιστής», είναι η απάντηση.

Oι πρόβες για την ταινία έχουν αρχίσει εδώ και ένα χρόνο σε Αθήνα και Μεσσηνία. H υλοποίησή της ταινίας σαφώς στηρίζεται στη γενναιοδωρία, την ανιδιοτέλεια και τη διαθεσιμότητα όλων των εμπλεκομένων, καθώς και στην υποστήριξη των φίλων που προσφέρουν την παρουσία τους, το σπίτι τους, το αμάξι τους, τις συμβουλές τους. Χωρίς όλα τα παραπάνω η πραγματοποίηση της ταινίας θα έμπαινε στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας! Eπίσης, η ταινία ενισχύεται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, από ιδιώτες και άλλους φορείς, όμως… όμως υπάρχει ένα κενό. «Χρειαζόμαστε 80.000 ευρώ για να μπορέσουμε να την υλοποιήσουμε τεχνικά και καλλιτεχνικά», λένε ο Kυριάκος Kατζουράκης και η Kάτια Γέρου. Kαι ζητάνε βοήθεια. Στο μήνυμά τους γράφουν :
«Αγαπητοί φίλοι,
Για να καταφέρουμε να ξεκινήσουμε τα γυρίσματα της ταινίας USSAK σε ένα μήνα θα χρειαστεί να συγκεντρώσουμε το ποσό των 80.000 ευρώ.
Πληροφορίες για την ταινία θα βρείτε στο site ussak.kyriakoskatzourakis.gr καθώς και στην σελίδα μας στο facebook.
Θα σας ήμασταν ευγνώμονες αν προωθούσατε αυτό το μήνυμα σε όποιους θεωρείτε ότι εκτιμούν τη δουλειά μας και μπορούν να συνεισφέρουν.
Αυτή τη στιγμή και η ελάχιστη συνεισφορά είναι πολύτιμη!
Σας ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων

Κυριάκος & Κάτια

Ακολουθούν τα στοιχεία για όποιον θέλει να συνεισφέρει:
ARTemis productions
E-mail: info@artemisproductions.gr
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
IBAN: GR86 0171 7390 0067 3913 7942 248
SWIFT-BIC: PIRBGRAA

Η ανταπόδοση
«Παρακαλούμε», σημειώνουν, «ενημερώστε μας ότι έχετε κάνει κάποια κατάθεση στέλνοντάς μας ένα email στο ussak@kyriakoskatzourakis.gr ώστε να σας απαντήσουμε επιβεβαιώνοντάς σας ότι λάβαμε τα χρήματα.
• Όσοι από τους γνωστούς και φίλους συμβάλλουν με το όποιο ποσό, θεωρούνται από εμάς συμπαραγωγοί και θα αναφέρονται στους τίτλους της ταινίας USSAK, εάν το επιθυμούν και οι ίδιοι.
• Η μεταξοτυπία “USSAK” (100×55 εκ.), υπογεγραμμένη, θα δοθεί σε όσους συμμετέχουν οικονομικά στην ταινία.»
(για την αντιγραφή: Θόδωρος Kουτσουμπός)