ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Θεσσαλονίκη

Πορεία ενάντια στο μνημόνιο και τα νέα μέτρα πραγματοποίησε την Τετάρτη 15/07 το Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης στην Θεσσαλονίκη.
Ξεκινώντας από την Καμάρα κατευθύνθηκε αρχικά προς την συγκέντρωση του Λευκού Πύργου μέσω Εθνικής Αμύνης. Κεφαλή της πορείας ήταν το αγγλόφωνο πανώ του Καραβανιού, με το σύνθημα “Power to the People – Smash Capitalism” και ακολουθούσε δεύτερο πανώ του Καραβανιού με το κεντρικό σύνθημα “Οι εργατικές και κοινωνικές ανάγκες είναι αδιαπραγμάτευτες”. Στην συνέχεια συμμετείχαν με μπλοκ το ΕΕΚ, η ΕΣΕ και άλλες αναρχικές συλλογικότητες και καταλήψεις.

Στην συνέλευση της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων της ΒιοΜε, την Πέμπτη 16/07 το βράδυ, ενημερωθήκαμε ότι η πληροφόρησή μας σχετικά με το συμβάν στην συγκέντρωση του Λευκού Πύργου ήταν λανθασμένη. Η επίθεση στο πανώ του Κόκκινου Δικτύου στον ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήθηκε από μεμονωμένα άτομα και όχι μόνο δεν ήταν προϊόν προειλημμένης απόφασης, αλλά και εκτιμήθηκε αρνητικά από τον συντονισμό αναρχικών συλλογικοτήτων. Πληροφορηθήκαμε επίσης ότι οι αναρχικές συλλογικότητες αποχώρησαν από την συγκέντρωση του Λευκού Πύργου ακριβώς για να αποφευχθούν περαιτέρω διαπληκτισμοί με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και πολύ περισσότερο με το ΕΠΑΜ -το οποίο επίσης βρισκόταν στην εν λόγω συγκέντρωση- και έτσι η συγκέντρωση και η πορεία να εκφυλιστεί σε μια ενδοκινηματική σύγκρουση.

Δυστυχώς η ενημέρωση αυτή δεν πρόλαβε το τυπογραφείο και έτσι το άρθρο για την πορεία του Καραβανιού Αγώνα και Αλληλεγγύης στην Θεσσαλονίκη δημοσιεύτηκε εμπεριέχοντας την λανθασμένη πληροφορία, την οποία και διορθώνουμε με αυτήν την σημείωση.

Παρά το αμαυρωτικό αυτό επεισόδιο τα μπλοκ του Καραβανιού και του ΕΕΚ παρέμειναν στον Λευκό Πύργο και λίγο αργότερα συνέχισαν την πορεία, την οποία ακολούθησαν και μπλοκ των ΟΚΔΕ, Ξεκίνημα, Εργατική Αλληλεγγύη και ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Δυναμικά και με πάνω από χίλιους συμμετέχοντες κινήθηκε στο κέντρο της πόλης, για να καταλήξει και πάλι στον Λευκό Πύργο.