KATAΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΗ ΔΙΩΞΗ

KATAΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΗ ΔΙΩΞΗ

Προκλητική η παραπομπή σε δίκη του Σάββα Μιχαήλ και του πρώην πρύτανη του ΕΜΠ Κων/νου Μουτζούρη

Αίσθηση και αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δίωξη κατά του γ. γραμματέα του ΕΕΚ Σάββα Μιχαήλ και του πρώην πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Κωνσταντίνου Μουτζούρη. Κλητήριο θέσπισμα της εισαγγελέως καλεί σε δίκη τους παραπάνω  ύστερα από μήνυση που υπέβαλαν οι ναζιστές της Χρυσής  Αυγής – ανάμεσά τους ο Η. Παναγιώταρος  και επί η χρόνια φυγόδικος Θέμις Σκορδέλη.

Νομικοί κύκλοι τόνιζαν ότι οι κατηγορίες είναι ανυπόστατες  και κανονικά η  μήνυση  θα έπρεπε να έχει τεθεί στο αρχείο. Προφανώς υπάρχει σκοπιμότητα στην παραπομπή σε δίκη.

Τη στοίχιση των  κρατικών εισαγγελικών αρχών με τη φασιστική αντισημιτική οργάνωση καταγγέλουν πολίτες, πολιτικές οργανώσεις και αριστερά κόμματα.

Προκλητική χαρακτηρίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ  την παραπομπή σε δίκη σε ψήφισμά της. «Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την πρωτοφανή απόφαση του εισαγγελέα να παραπέμψει σε δίκη το σύντροφο Σάββα Μιχαήλ, γραμματέα του ΕΕΚ, αλλά και τον τέως Πρύτανη του ΕΜΠ Κ. Μουτζούρη ύστερα από μηνύσεις της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής», αναφέρει το κείμενο και συνεχίζει.

«Αποτελεί τεράστια αντιδημοκρατική και αυταρχική πρόκληση το γεγονός ότι ο εισαγγελέας αντί να βάλει αμέσως στο αρχείο την υπόθεση έφτασε στο σημείο να ασκήσει δίωξη και να έχουμε παραπομπή σε δίκη. Δείχνει αυτό ότι στο πλαίσιο της γενικότερης αυταρχική στροφής τμήματα του κρατικού μηχανισμού κάνουν ανοιχτά τις πλάτες στη Χρυσή Αυγή. Άλλωστε, το μήνυμα το έχει δώσει η ίδια η τρικομματική κυβέρνηση που έχει σπεύσει να υιοθετήσει κρίσιμες πλευρές της ρατσιστικής αντιμεταναστευτικής και αυταρχικής ρητορική και πολιτική της Χρυσής Αυγής.

Εμείς δεν πρόκειται ούτε να σιωπήσουμε ούτε να σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στη Χρυσή Αυγή, αυτή τη ναζιστική συμμορία που ευθύνεται για πλήθος βιαιοπραγίες, ακόμη και για δολοφονικές επιθέσεις. Με ένα μεγάλο μαζικό ενωτικό κίνημα ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό, με κοινή πάλη ελλήνων και μεταναστών θα διώξουμε τους φασίστες από κάθε γειτονιά.

Απαιτούμε να σταματήσουν τώρα οι διώξεις και οι παραπομπές σε δίκη».

Επίσης, η Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση με τίτλο Κάτω τα χέρια από τον συναγωνιστή Σάββα Μιχαήλ – ΝΑΖΙ και αστική δικαιοσύνη διώκουν την Αριστερά καταγγέλλει την απόφαση του εισαγγελέα να παραπέμψει σε δίκη τον σ. Σάββα Μιχαήλ και τον τέως Πρύτανη του ΕΜΠ Κ. Μουτζούρη. Η ανακοίνωσή της τονίζει:

«Είναι ένα ακόμη στιγμιότυπο του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, της δράσης του Κράτους έκτακτης ανάγκης για την επιβολή των βάρβαρων  ταξικών μέτρων και των Μνημονίων, συνέχεια των απαγορεύσεων στην απεργία και στη διαδήλωση, στην Επιστράτευση όλων των εργατικών αγώνων και στο Μαύρο στην ΕΡΤ με τους χιλιάδες απολυμένους. Αυτό το κράτος έχει ανάγκη την Χρυσή Αυγή στην καταστολή των κοινωνικών αγώνων και στην καθυπόταξη των μεταναστών. Για αυτό ενσωματώνει τα ναζιστικά τάγματα θανάτου στο βαθύ ελληνικό κράτος, έχει υιοθετήσει κρίσιμες πλευρές της ρατσιστικής αντιμεταναστευτικής και αυταρχικής ρητορικής και πολιτικής της Χρυσής Αυγής. Η αστική δικαιοσύνη των καλοπληρωμένων δικαστών που στάθηκε τυφλή απέναντι στην εγκληματική δράση των ΝΑΖΙ, στρέφεται κτηνωδώς ενάντια σε κάθε αγώνα, στην Αριστερά, στους συντρόφους που σέρνονται στα εδώλια, καθώς τιμωρούνται για την συνέπεια των απελευθερωτικών λόγων και έργων τους».

Ήδη, κυκλοφορεί κείμενο συλλογής υπογραφών το οποίο δημοσιεύουμε σε διπλανή  στήλη. Καλούμε φίλους και συντρόφους, συλλογικότητες, πολιτικές οργανώσεις και κόμματα να υπογράψουν το ψήφισμα ή να εκδόσουν ανακοινώσεις  αλληλεγγύης.

Θ.Κ.


Νέα Προοπτική τεύχος#552# Σάββατο 29 Ιουνίου 2013