Καταδικάζουμε τη σφαγή στα τζαμιά στη Νέα Ζηλανδία!

Καταδικάζουμε τη σφαγή στα τζαμιά στη Νέα Ζηλανδία!

Ακονίζουμε το τσεκούρι μας ενάντια στο σάπιο σύστημα που δημιουργεί σφαγές, ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό!
[Το EEK προσυπογράφει την ανακοίνωση της αδελφής οργάνωσης DIP στην Τουρκία για το αποτρόπαιο έγκλημα στη Νέα Ζηλανδία.]
Η βαρβαρότητα στην οποία βουλιάζει το παρακμάζον καπιταλιστικό σύστημα εκφράστηκε στη Νέα Ζηλανδία με βίαιη σφαγή. Καταδικάζουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας τη σφαγή, στην οποία 49 άνθρωποι έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους και πολλοί τραυματίστηκαν. Σε αντίθεση με τα κροκοδείλια δάκρυα των ιμπεριαλιστών ηγετών που στέκονται στην κορυφή του σάπιου συστήματος που δημιουργεί σφαγές, ο πόνος που αισθανόμαστε δυναμώνει την αποφασιστικότητά μας να αγωνιστούμε για την αδελφοσύνη των λαών και τροφοδοτεί το θυμό μας απέναντι στο φασισμό και το ρατσισμό.
Το άτομο που μπήκε σε δύο τζαμιά και σφαγίασε τους μουσουλμάνους που προσεύχονταν στην πόλη του Κράιτστσερτς δεν ήταν μόνο οπλισμένο με αυτόματα, αλλά και με ρατσιστικό μυαλό και εκφυλισμένη προσωπικότητα. Αυτό το άτομο που δημοσίευσε τη σφαγή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης άφησε πίσω του ένα μανιφέστο 87 σελίδων που ξεχειλίζει από μίσος ενάντια στους μουσουλμάνους και τους μετανάστες. Όπως πάντα, η ψυχική υγεία του εισβολέα έγινε αντικείμενο συζήτησης, αλλά αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι οι σκέψεις που παρείχαν κίνητρο σ’ αυτόν τον εγκληματία δεν διαφέρουν πολύ από αυτά που λέγονται στις εκλογές και αυτά που γράφονται στα φυλλάδια προπαγάνδας του φασιστικού κινήματος που κερδίζει επιρροή στο δυτικό κόσμο στις μέρες μας. 
Βλέπουμε ότι η πράξη του Μπρέιβικ, ο οποίος επιτέθηκε σε μια κατασκήνωση νεολαίας στη Νορβηγία το 2011, δεν ήταν μια πράξη ατομικής τρέλας ως αποτέλεσμα της ανόδου και της διάδοσης του φασισμού στη Σκανδιναβία και την Ευρώπη από εκείνη την ημέρα ως σήμερα. Είδαμε πώς τα λεγόμενα κεντρώα κόμματα του συστήματος βοήθησαν και ενθάρρυναν αυτή την άνοδο και πώς οι λεγόμενες δυτικές αξίες έγιναν ένα τίποτε σε σύγκριση με το φόβο και το μίσος της ιμπεριαλιστικής αστικής τάξης εναντίον των καταπιεσμένων λαών και μεταναστών. Γνωρίζουμε επίσης ότι τούτη η σφαγή δεν είναι καθόλου μια τραγωδία που συνέβη σε μια πόλη της Νέας Ζηλανδίας και δεν θα μείνει εκεί.
Φυσικά, η υπεροχή που οι λαοί του κόσμου κρατάνε ζωντανή στους αγώνες, τις αντιστάσεις, εξεγέρσεις και επαναστάσεις θα υπερνικήσει τη βαρβαρότητα. Η απάντηση των καταπιεσμένων στη βαρβαρότητα δεν είναι άλλα είδη βαρβαρότητας. Όσοι απαντούν στα δεινά των μουσουλμάνων επιτιθέμενοι σε εκκλησίες στη Μέση Ανατολή παίζουν το παιχνίδι του ιμπεριαλισμού. Οι Χριστιανοί που σχημάτισαν μια αλυσίδα γύρω από τους μουσουλμάνους που προσεύχονταν στην πλατεία Ταχρίρ κατά τη διάρκεια της αιγυπτιακής επανάστασης θα πρέπει να μας υπενθυμίζουν ότι οι επαναστάσεις έχουν πολύ διαφορετικές και πολύ ισχυρές απαντήσεις. Το δίλημμα του κόσμου είναι «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα».

16 Μαρτίου 2019
μετάφραση Γιαν. Σιμ.