ΚΑΤΑΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ!

EEK

KATAΓΓEΛIA ΓIA THN AΣTYNOMIKH EIΣBOΛH ΣTHN ERTOPEN

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τον περασμένο Γενάρη δήλωνε πως το μοντέλο αυτοδιαχείρισης της ελεύθερης ERTOPEN, θα ήταν το μοντέλο της αναδομημένης υποτίθεται ΕΡΤ.

H EPT επαναλειτούργησε τον Iούνιο του 2015, ακριβώς στη δεύτερη επέτειο από το «μαύρο στην EPT» που έρριξε η μνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά – Bενιζέλου. Aλλά η επαναλειτουργία, υπό την κυβέρνηση ΣYPIZA-ANEΛ, ήταν μακρυά από τους οραματισμούς των εργαζομένων της EPT. Στην πορεία, άρχισαν να κόβονται εκπομπές από την ΕΡΤ3, να στοχοποιούνται παραγωγοί της ERTOPEN. Η ΕΡΤ άρχισε γρήγορα να μοιάζει στην παλιά κρατική ΕΡΤ, που κανέναν δεν ενέπνεε.

Τώρα η επανακάμψασα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προχωρά στο δεύτερο μαύρο, «ρίχνοντας» τον πομπό εκπομπής της ERTOPEN, και προσάγοντας στην αστυνομία τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτη Καλφαγιάννη και το μέλους του ΜΕΤΑ Δημήτρη Κούνη.

Eίναι η πρώτη πράξη της νεοεκλεγείσας συγκυβέρνησης, την ώρα της ορκωμοσίας της. Φαίνεται ότι έτσι αποτυπώνεται η νέα συμμαχία της κυβέρνησης με τους διαπλεκόμενους καναλάρχες των media. Το «νέο μαύρο» στην ERTOPEN, όπως και οι προσαγωγές των συνδικαλιστών, αποτελούν προειδοποιητικό σήμα για όλο το κίνημα και για την κατάσταση μέσα στην ίδια την ΕΡΤ το επόμενο διάστημα. Δηλώνουν με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο, την προσήλωση της κυβέρνησης στις δεσμεύσεις της απέναντι στους δανειστές, στο κεφάλαιο ντόπιο και ξένο.

Να συνεχίσει να εκπέμπει η ERTOPEN. Όχι στο νέο «μαύρο».

Να αφεθούν τώρα ελεύθεροι οι συνδικαλιστές και να πάψει κάθε δίωξή τους.

Ραδιοτηλεοπτικά μέσα τώρα ανοιχτά στο λαό και τους κοινωνικούς αγώνες, με εργατικό έλεγχο.

Aθήνα 23/9/2015-09-23

EPΓATIKO EΠANAΣTATIKO KOMMA