ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ZAGORI-RAINBOW GROUP

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ZAGORI-RAINBOW GROUP

 
Καταγγέλλουμε τη σωρεία εκβιασμών που λαμβάνουν χώρα σε δεκάδες εργασιακούς χώρους από αφεντικά που τρομοκρατούν με απολύσεις τους εργαζόμενους αν τολμήσουν (!) να ψηφίσουν κάτι διαφορετικό από ‘Ναι’ στο δημοψήφισμα. Φαίνεται πως δεν αρκούνται στην χωρίς προηγούμενο μιντιακή τρομοκρατία που ζούμε εδώ και μέρες, αλλά επιστρατεύουν και τον φόβο της ανεργίας συνδέοντάς την στρεβλά και αναίσχυντα με την περίπτωση επικράτησης του ‘Όχι’.
 
Πρόσφατο παράδειγμα που υπέπεσε στην αντίληψη μας η εταιρεία ZAGORI-RAINBOW GROUP, όπου μοίρασε το παραπάνω κατάπτυστο κείμενο στους εργαζόμενους πανελλαδικά.
 
“Ξεχνώντας”, φυσικά, να μας πει πως και ‘εντός Ευρώπης’ προχώρησε ήδη σε απολύσεις μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, η εταιρεία, αφού δηλώνει ότι “είναι μια μεγάλη οικογένεια”(!), απειλεί ξεκάθαρα με κλείσιμο αν “φύγουμε από την Ευρώπη” και μας λέει πως “το Δημοψήφισμα δεν είναι ΝΑΙ ή ΌΧΙ στα επίπονα μέτρα”, αλλά και να αφήσουμε στην άκρη(!) “συναισθήματα οργής, αδικίας και τιμωρίας”.
 
Προειδοποιούμε τα αφεντικά της ZAGORI-RAINBOW GROUP, αλλά και κάθε άλλον επίδοξο τρομοκράτη της ζωής των εργαζομένων:
– Πως οι εργαζόμενοι της εταιρείας δεν πτοούνται με απειλές, δεν εκφοβίζονται και δεν τρομοκρατούνται.
– Πως θα είμαστε δίπλα τους για να ακυρώσουν στην πράξη κάθε απόλυση.
– Πως θα παλέψουμε μαζί τους, όχι μόνο για να μην χάσουν τις θέσεις εργασίας τους, αλλά και για να περάσει στα χέρια τους αν τυχόν κλείσει η επιχείρηση, τελειώνοντας μια και καλή με τα παράσιτα που εκμεταλλεύονται τον ιδρώτα και τον μόχθο τους!
Κι αν όπως λένε οι κρατούντες φοβούνται την οργή, την δικαιοσύνη και την τιμωρία, για όλα όσα έχουν κάνει εναντίον μας όλα αυτά τα χρόνια, τότε να φροντίσουμε ακριβώς αυτό να τους δώσουμε.”
 
Δεν μας φοβίζουν-μας εξοργίζουν
 
Καραβάνι Αγώνα & Αλληλεγγύης

 

http://karavaniagona.blogspot.gr/2015/07/normal-0-false-false-false-en-gb-x-none.html