ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΩΝ 30 ΑΠΕΡΓΩΝ ΤΗΣ Γ.ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ Α.Ε. ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καταγγέλει την σύλληψη, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες τριάντα απεργών, εργαζομένων της Γενικής Ανακύκλωσης Α.Ε. στον Ασπρόπυργο. Είχε προηγηθεί απεργία από τις 5 Δεκεμβρίου, και κατάληψη των εργαζομένων εδώ και οκτώ ημέρες. 150 εργαζομένων, ανάμεσά τους 50 συμβασιούχων, απλήρωτων εδώ και οκτώ μήνες, χωρίς να τους έχει καταβληθεί ούτε το Δώρο Χριστουγέννων.

 

Δεν είναι τυχαίο πως σήμερα το πρωί, οι εργαζόμενοι της εταιρείας είχαν υποβάλλει μήνυση στον ιδιοκτήτη της Γενικής Ανακύκλωσης, της μεγαλύτερης εταιρείας ανακύκλωσης στην Αττική.

 

Η συγκεκριμένη τακτική της εταιρείας δεν είναι καινούργια. Αποτελεί το δεύτερο κρούσμα μέσα σε δέκα ημέρες, όπου τα αφεντικά καλούν σε βοήθεια το κράτος έκτακτης ανάγκης και τα ΜΑΤ. Έχουν προηγηθεί τα βιβλιοπωλεία Ιανός στις 28 Δεκεμβρίου, όπου και εκεί είχαμε επτά συλλήψεις και ανηλεή ξυλοδαρμό των συλληφθέντων και γενικότερα της απεργιακής φρουράς.

 

Κυρίως όμως αυτά τα γεγονότα επιβεβαιώνουν την «επίδειξη» αδυναμίας και φόβου που κάνει η ίδια η κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα που βρίσκεται υπό κατάρρευση, μαζί και τα αφεντικά, προσπαθώντας μάταια να αποτρέψουν εργατικούς αγώνες που μπορεί να αποτελέσουν τον πυροκροτητή μιας γενικότερης έκρηξης. Καμιά κοινωνική ειρήνη και σταθερότητα, καμιά αναμονή, γενική πολιτική απεργία διαρκείας τώρα. Να διώξουμε τους τροϊκανούς και τις κυβερνήσεις τους, για την εξουσία των εργατών.

 

Το Ε.Ε.Κ. στέκεται στο πλευρό των απεργών της Γενικής Ανακύλωσης. Να αφεθούν ελεύθεροι τώρα όλοι οι συλληφθέντες. Δικαίωση στον αγώνα των εργαζομένων.