ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Στην διαδήλωση για τα 9 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και την εξέγερση του Δεκέμβρη, η νεολαία και στο Ηράκλειο Κρήτης έδωσε το παρόν. Πολλές εκατοντάδες διαδηλωτές, συμμετείχαν στην πορεία που πραγματοποίησαν από την πλατεία Λιονταριών στις 6μμ, ο αντιεξουσιαστικός-αναρχικός χώρος, οι φοιτητικοί σύλλογοι και οι οργανώσεις της αριστεράς ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Αγωνιστικές Κινήσεις και ΕΕΚ. Σε όλη τη διάρκεια της πορείας φωνάχτηκαν συνθήματα για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο και την εξέγερση του Δεκέμβρη, ενάντια στην Ελληνική Αστυνομία και την καπιταλιστική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, για την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και το διεθνισμό.
Η πορεία πέρασε από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων πίσω από την πορεία και περιμετρικά από αυτήν, υπήρχαν πολυάριθμες αστυνομικές δυνάμεις. Στο τέλος της πορείας, αστυνομικοί των ΜΑΤ επιτέθηκαν με ρίψεις βομβίδων κρότου-λάμψης και χημικά, χτυπώντας με τα γκλομπς και ποδοπατώντας διαδηλωτές και διαδηλώτριες από το μπλοκ της αναρχικής κατάληψης του Ευαγγελισμού, στο ύψος των Δικαστηρίων. Το αποτέλεσμα αυτής της επιχείρησης ήταν πολλοί τραυματισμένοι σύντροφοι, με περίπου 15 από αυτούς προσαχθέντες και συλληφθέντες.
Η Κομματική Οργάνωση Ηρακλείου του ΕΕΚ-Τροτσκιστές καταγγέλλει για την αστυνομική βία τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου. Απαιτεί την άμεση παύση όλων των διώξεων για τους 7 συλληφθέντες από την πορεία.
Το σύνθημα του Δεκέμβρη παραμένει επίκαιρο: ο λαός και η νεολαία θα πουν την τελευταία λέξη! Στην ταξική μάχη που είναι μπροστά μας, να παλέψουμε για την ανατροπή της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το τσάκισμα του καπιταλιστικού κράτους με την προλεταριακή επανάσταση για την εργατική εξουσία και μια κοινωνία χωρίς τάξεις, κράτος και εξουσία.
ΕΕΚ/Κομματική Οργάνωση Ηρακλείου,
9/12/2017