Οι Ζητάδες της αστυνομίας έκαναν απ’ ό,τι φαίνεται αντιπερισπασμό. Το απόγευμα της Παρασκευής 23 Οκτώβρη πήγαν στο αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο και προσπάθησαν να ανοίξουν την πόρτα εισόδου. Ο φύλακας ασχολούμενος με αυτό το γεγονός δεν μπορούσε να ελέγξει τον υπόλοιπο χώρο. Την ίδια στιγμή «άγνωστοι» -προφανώς συνεργάτες της αστυνομίας-, από άλλο σημείο, εισήλθαν σε γραφείο της ΒΙΟΜΕ. Απ’ ό,τι φαίνεται δεν πήραν τίποτα. Ωστόσο αυτή η συνεργασία της «νόμιμης» αστυνομίας με τους ριφιφίδες κάτι λέει. Κρατικοί και λοιποί Κυβερνητικοί παράγοντες προφανώς έχουν τις ευθύνες τους. Αλλά ας τόχουν στο μυαλό τους. Τέτοιες ενέργειες θα βρουν μπροστά τους «χέρια εργατικά και το κίνημα αλληλεγγύης», όπως λέει η ανακοίνωση-καταγγελία των εργατών της ΒΙΟΜΕ που εδώ και 9 χρόνια δίνουν με αξιοπρέπεια τον αγώνα για να κρατήσουν το εργοστάσιο –που εγκατέλειψε η ιδιοκτήτρια αφήνοντάς τους απλήρωτους- όρθιο και σε λειτουργία.

Η ενημέρωση – καταγγελία του γεγονότος από τους εργαζόμενους της ΒΙΟΜΕ έχει ως εξής:

Ενημέρωση για τα γεγονότα του απογεύματος της Παρασκευής [23/10] στο εργοστάσιο.

Το απόγευμα της 23/10, άντρες της ομάδας “Ζήτα” ήρθαν έξω από το εργοστάσιο και προσπάθησαν να ανοίξουν την πόρτα της εισόδου. Η ενέργεια αυτή λειτούργησε σαν παραπλάνηση στον φύλακα, καθώς ο συνάδελφος ασχολήθηκε με το τι ακριβώς θέλουν οι “ζητάδες” και το τρέξιμο στον περίγυρο του εργοστασίου, τηλέφωνα και την έγνοια για την περιφρούρηση του χώρου.

Κάποιοι επιτήδειοι μπήκαν στη ΒΙΟΜΕ από σημείο που τέμνεται η ΒΙΟΜΕ με την ΦΙΛΚΕΡΑΜ. Κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το πρώτο γραφείο, που βρίσκεται στο χώρο της “Κόλλας”, και να το ανοίξουν – χωρίς απ’ ό,τι φαίνεται να πάρουν κάτι. Αυτό έγινε αντιληπτό αργότερα από εμάς και κλείστηκε αμέσως η τρύπα που έκαναν και από την οποία μπήκαν.

Οι εργαζόμενες/οι στη Συνεργατική Εργαζομένων στη ΒΙΟΜΕ και η αλληλεγγύη, που βρίσκεται συνεχώς στο πλάι μας επί εννέα χρόνια που φυλάμε το εργοστάσιο –και παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες κάποιων να μπουν στο χώρο κακόβουλα– όπως τους αποτρέψαμε στο παρελθόν, θα το κάνουμε και τώρα. Και προειδοποιούμε όποιον έχει σκοπό να κάνει τέτοιου είδους ενέργειες, θα βρεθεί αντιμέτωπος με εργατικά χέρια και το κίνημα αλληλεγγύης που τα στηρίζει.

Αγωνιστικά και αλληλέγγυα,

εργαζόμενες/οι στη συνεργατική ΒΙΟ.ΜΕ

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020