Καταγγελία του ΕΕΚ για το εργοδοτικό έγκλημα στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης

Καταγγελία του ΕΕΚ για το εργοδοτικό έγκλημα στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης

Ένας εργάτης νεκρός και δύο βαριά τραυματίες, είναι ο απολογισμός ενός ταξικού εγκλήματος των εργολάβων στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, την Δευτέρα 23 Οκτώβρη.

Οι εργάτες δουλεύοντας για εταιρεία που είχε αναλάβει τον βιολογικό καθαρισμό στον Άγιο Νικόλαο, χτυπήθηκαν από το ρεύμα των καλωδίων που διαπέρασε την μεταλλική πλάκα στεγάστρου που μετέφεραν. Ο 40χρονος εργάτης, με καταγωγή από την Αλβανία, πέθανε από καρδιοαναπνευστική ανακοπή, μετά την μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου. Οι άλλοι δύο εργάτες είναι βαριά τραυματισμένοι στο νοσοκομείο.

Το γεγονός ότι ο δολοφονημένος εργάτης είναι αλβανικής καταγωγής δείχνει ότι και στην Κρήτη είναι πανταχού παρών ο ρατσισμός του κεφαλαίου. Το βασικό ωστόσο ζήτημα είναι ότι για το κεφάλαιο η δουλειά πέρα από ωράρια και τυπικές συμβάσεις, μέχρι εξάντλησης των εργατών, είναι ο κανόνας πλέον.  

Για τη δολοφονία του εργάτη και τον τραυματισμό των δύο συντρόφων του, είναι ένοχη η εργολαβική εταιρεία και οι τοπικές δημοτικές αρχές. Όλο το καθεστώς των μνημονίων με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που το εφαρμόζει είναι το καθεστώς της βαρβαρότητας ενός παρακμασμένου συστήματος που μόνο τους τελευταίους τρεις μήνες έχει οδηγήσει δεκάδες εργάτες στο θάνατο. Το κεφάλαιο, η Κυβέρνηση, οι δήμοι, έχουν στήσει ένα σκηνικό δουλειάς μέχρι θανάτου για τους εργάτες, εκβιάζοντας με την ανεργία. Οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η υπερεκμετάλλευση των υπεργολαβικών εταιρειών, η απουσία οποιονδήποτε όρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, αυξάνουν καθημερινά τα ατυχήματα-εγκλήματα.   

Οποιαδήποτε καταγγελία ή προσπάθεια μιας πάλης ενάντια στις άθλιες συνθήκες δουλειάς από τους εργάτες, αντιμετωπίζεται από τα κυκλώματα του κεφαλαίου και του κράτους, με απειλές και καταστολή, όπως δείχνει το παράδειγμα του εργαζόμενου στο Δήμο Χερσονήσου Πεδιάδος ο οποίος διαμαρτυρόμενος για τις συνθήκες εργασίας ξυλοκοπήθηκε από  δημοτικό σύμβουλο και απολύθηκε, οδηγούμενος μάλιστα στα δικαστήρια για την διεκδίκησή του.

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα-Τροτσκιστές, συμμετέχει στην Πρωτοβουλία ενάντια στα Εργοδοτικά Εγκλήματα, παλεύοντας για να σπάσει όλο το καθεστώς του θανάτου μέσα από την κινητοποίηση της εργατικής τάξης σε πλήρη ανεξαρτησία από τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία. Η κοινή πάλη όλης της εργατικής τάξης, εργαζόμενης και άνεργης, για την ανατροπή της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ από τα κάτω και τα αριστερά, για την εργατική, διεθνιστική, επαναστατική και σοσιαλιστική διέξοδο από την κρίση, είναι όρος για τη μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.

Το ΕΕΚ-Τροτσκιστές συμπαρίσταται στην οικογένεια και τους οικείους του δολοφονημένου εργάτη.

Αγώνας ταξικός για να σταματήσουν τα εργοδοτικά εγκλήματα!

Κάτω η Κυβέρνηση των μνημονίων του σαπισμένου καπιταλισμού!

 

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ                                                                                                                                           24/10/2017