Καταγγελία του εθνικισμού της ΛΑΕ και αποχώρηση από την οργάνωση μελών από την μειονότητα της Ροδόπης

 

 

Ηχηρή αποχώρηση από τη ΛΑ.Ε. τεσσάρων μελών, τα δύο εκ των οποίων ήταν και υποψήφιοι βουλευτές στις εκλογές του 2015, από τη Λαϊκή Ενότητα Ροδόπης.

 

Στο κείμενο αποχώρησης, που υπογράφουν οι Μουσταφά Τσολάκ (συντονιστής ΛΑ.Ε. Ροδόπης και υπ. βουλευτής στις εκλογές του 2015), Τουργκάι Χασάν (υπ. βουλευτής στις εκλογές του 2015), Εντανούρ Ιντζέ και Ονούρ Χασάν, αναφέρουν ότι η απόφαση ήταν δύσκολη μια και η ΛΑ.Ε. τούς είχε τιμήσει και με την υποψηφιότητά τους στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, τότε που χάθηκε η ελπίδα με το νεομνημονιακό μόρφωμα του ΣΥΡΙΖΑ και πίστεψαν ότι θα μπορούσε να ξαναφτιαχτεί ο χώρος και να επανέλθει η ελπίδα.

 

«Αλλά οι εξελίξεις μάς έδειξαν πως η ΛΑ.Ε. απέχει πολύ από αυτό τον σκοπό και πως κάνει περίεργους κλυδωνισμούς που στην τελική κάνουν μεγάλη ζημιά στον χώρο».

 

Στην ανακοίνωση αναφέρουν ότι τα κείμενα που βγήκαν στην ιστοσελίδα ΙΣΚΡΑ και θεωρούσαν ότι «υπάρχουν και θετικά στοιχεία στα εθνικιστικά συλλαλητήρια του “εθνικού κορμού” για το Μακεδονικό, όπως και οι δηλώσεις του σ. Π. Λαφαζάνη και άλλων σ. της “ηγεσίας” περί “αλυτρωτισμού” των γειτόνων μας, μας αηδίασαν. Η αρθρογραφία στην επίμαχη ιστοσελίδα, όπως τα κείμενα του εθνικιστή Χ. Καπούτση που λασπολογούσαν τους μειονοτικούς της Θράκης ως πράκτορες της Αγκυρας, αλλά και άλλα που καλούσαν να γίνουμε πιστοί σύμμαχοι του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. ενάντια στην υποτιθέμενη “επιθετικότητα” των γειτόνων, μας προκάλεσαν ντροπή –ίσως και κάτι παραπάνω».

 

Αναφορά κάνουν και στα διεθνή θέματα, ειδικά σε ό,τι αφορά τον Τραμπ και την «αγιογράφηση» του Πούτιν. «Εφτασαν στο σημείο να επευφημούν ως “αντι-Ε.Ε.”και αντισυστημικό το “Σερβικό Ριζοσπαστικό Κόμμα” του ακροδεξιού Vojislav Šešelj!»