ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ

Τρεις μέρες μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την συμμορία των ναζί, που έδρασε όπως πάντα υπό την διακριτική παρουσία των ΔΙΑΣ, την σκυτάλη της καταστολής απέναντι στο εργατικό κίνημα το ανέλαβαν τα ΜΑΤ, χτυπώντας με χημικά, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και γκλοπς, τους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ. Η εκδήλωση με συμβολικό χαραχτήρα, κατάληψη 15 λεπτών της Εθνικής οδού, στο ύψος της γέφυρας του Μαρτίνου, οργανώθηκε με απόφαση των σωματείων της ΛΑΡΚΟ, που τα ΔΣ ελέγχονται από την ΔΑΚΕ και την ΠΑΣΚΕ (και την προηγούμενη περίοδο σε δυο εκδηλώσεις, είχαν προσκεκλημένη και την Χρυσή Αυγή).

Το χτύπημα δόθηκε γιατί η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο από το απεργιακό φούσκωμα των αγώνων των εργαζόμενων σε όλη την χώρα, ενάντια στα μέτρα που τους καταστρέφουν την ζωή.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των καθηγητών, των εργατών της τοπικής αυτοδιοίκησης, δασκάλων, υπαλλήλων του ΙΚΑ, και πολλών άλλων σε όλη την Ελλάδα, σε σύνδεση με την έστω και συμβολική κίνηση των εργατών της ΛΑΡΚΟ να κόψουν την Ελλάδα στη μέση, θα έδινε την εικόνα της πλήρους ακυβερνησίας και κατάρρευσης.

Έτσι, ο κατασταλτικός μηχανισμός πήρε εντολή από την κυβέρνηση, παρά το συμβολικό χαραχτήρα της εκδήλωσης, να χτυπήσει μια ειρηνική διαμαρτυρία που ήταν γεμάτη μικρά παιδιά.

Αυτό δείχνει από την μια ότι η δύναμη για την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής της, βρίσκεται στην συνένωση των εργατικών απεργιακών αγώνων και γι αυτό με περίσσεια βία προσπαθούν να την εμποδίσουν. Από την άλλη για να προστατέψουν τα συμφέροντα των τραπεζιτών τοκογλύφων, δεν διαχωρίζουν κανέναν από τα βάρβαρα οικονομικά μέτρα όπως και από τα χημικά, τα δακρυγόνα και τα γκλοπς, τους χτυπούν όλους χωρίς καμία διάκριση.

Οι εργάτες και η εργάτριες της ΛΑΡΚΟ με τις οικογένειές τους και τους κατοίκους της περιοχής συντονισμένοι με τους απεργιακούς αγώνες σε όλη την χώρα, θα τσακίσουν την κυβέρνηση και στην Χρυσή Αυγή.

 

ΕΕΚ

22/9/2013