Καταγγέλουμε την επίθεση του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ ενάντια στα μπλοκ των αναρχικών

ΕΕΚ – Κ.Ο. ΠΑΤΡΑΣ:
Καταγγέλουμε την επίθεση του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ ενάντια στα μπλοκ των αναρχικών

Το ΕΕΚ καταγγέλλει την απρόκλητη και προβοκατόρικη επίθεση της περιφρούρησης του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ στα αναρχικά μπλοκ κατά την διάρκεια της απεργιακής πορείας στην Πάτρα.

Είναι εντυπωσιακό πως την ίδια στιγμή που οι φασίστες πάνε να πατήσουν το πόδι τους στα σχολεία, το ΚΚΕ επιλέγει να συγκρουστεί με άλλες δυνάμεις του εργατικού κινήματος και όχι με τους φασίστες, τη δεξιά και το κράτος. Είναι εντυπωσιακό πως την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κάνει τις πλάτες στον ιμπεριαλισμό και τους ντόπιους καπιταλιστές για να συνεχίσει να εξαπατά το λαό με “ψίχουλα”, το ΚΚΕ βάζει στο στόχαστρό του άλλες δυνάμεις του κινήματος και όχι την κυβέρνηση.

Από την αρχή της πορείας το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ προσπάθησε να αποκόψει τα δυο αναρχικά μπλοκ από την υπόλοιπη πορεία τοποθετώντας 3 αλυσίδες περιφρούρησης ανάμεσα σε αυτούς και το προηγούμενο μπλοκ της ΛΑΑΣ.

Στη συνέχεια, η περιφρούρηση σταμάτησε για να πετάξει δια της βίας από την πορεία τους αναρχικούς. Αποτέλεσμα 2 διαδηλώτριες να μεταφερθούν τραυματισμένες στο νοσοκομείο.
Το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ συνδυάζει την πολιτική ουράς στο καλεντάρι της ΓΣΕΕ με την απεργία στις 8/11, που πήγε στις 14 και πήγε τελικά στις 28, με την φυσική βία ενάντια σε δυνάμεις του εργατικού και λαϊκού κινήματος, με τις οποίες διαφωνεί.

Η σταλινική βία, ενορχηστρωμένη από τον Περισσό αποτελεί μια σαφή προσπάθεια αποπροσανατολισμού των εργαζόμενων, καθώς στρέφει την αντιπαράθεση μακριά από τον ταξικό εχθρό. Συγκεκριμένα, τη στρέφει μέσα στους κόλπους του εργατικού κινήματος, χτυπώντας άλλες δυνάμεις στο εσωτερικό του και όχι τους καπιταλιστές, την κυβέρνηση και τους φασίστες.

Η επικράτηση των δυνάμεων του ΚΚΕ στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας από φέτος, αντί να οδηγήσει σε μια ενίσχυση των πραγματικά αγωνιζόμενων δυνάμεων κόντρα στους γραφειοκράτες της ΠΑΣΚΕ, φέρνει την πρωτοφανή προσπάθεια επιβολής υγειονομικών ζωνών μέσα στις απεργιακές διαδηλώσεις.

Η μικροφωνική στο Εργατικό Κέντρο κατήγγειλε τις μεθοδεύσεις της ΠΑΣΚΕ για προσφυγή στα δικαστήρια και την αστυνομία μιλώντας για συνδικαλιστικό της ασφάλειας. Στη συνέχεια ήταν η νέα πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου που αστυνόμευε την πορεία και το ποιος χωράει.

Μέχρι σήμερα στις απεργιακές συγκεντρώσεις το ΠΑΜΕ μετά την επικράτησή του τοπικά, δήθεν “προφύλασσε” τα μπλοκ των σωματείων και των φοιτητικών συλλόγων του, βάζοντας μια γραμμή περιφρούρησης που θα τους διαχωρίζει από τα σωματεία και τους συλλόγους εκτός ΠΑΜΕ ή ΜΑΣ και τις πολιτικές δυνάμεις της αριστεράς και της αναρχίας. Σήμερα πήγε ένα βήμα παρακάτω αποφασίζοντας “ποιος χωράει” και ”ποιος δεν χωράει” στην πορεία.

Οι επικίνδυνες, διασπαστικές, αντεργατικές αυτές πρακτικές πρέπει να καταγγελθούν από το σύνολο της αριστεράς, χωρίς καμία επιφύλαξη.

Η εργατική δημοκρατία δεν μπορεί να συνυπάρχει με τους νοσταλγούς των γκουλάγκ, των δικών της Μόσχας και της σταλινικής ΟΠΛΑ. Η εργατική δημοκρατία μπορεί να νικήσει μόνο συντρίβοντας το σταλινισμό, στην πάλη για την εργατική εξουσία και νίκη της παγκόσμιας σοσιαλιστικής επανάστασης.

28/11/2018