Φωτορεπορτάζ Θόδωρου Κουτσουμπού

Επτακόσιοι διαδηλωτές συμμετείχαν στη διαδήλωση αλληλεγγύης στη Γάζα και τον δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό, το μεσημέρι του Σαββάτου 16 Δεκεμβρίου. Συγκεντρώθηκαν στο Πάρκο Ελευθερίας πέρασαν με συνθήματα από την αμερικανική και πορεύτηκαν στην ισραηλινή – σιωνιστική πρεσβεία στο Ψυχικό.

Συμμετείχαν αριστερές οργανώσεις και Παλαιστίνιοι, η Συμμαχία σταματήστε τον πόλεμο και το ΣΕΚ, Μ-ΛΚΚΕ, ΚΚΕ(μ-λ), το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ), ΔΕΑ, Ταξική Αντεπίθεση, Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση, ΚΕΔ, Παρέμβαση κ.α.

Οι διαδηλωτές εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τους συνεχιζόμενους βομβαρδισμούς της Γάζας και τη γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης. Ενάντια στο δολοφονικό καθεστώς Νετανιάχου. Ενάντια στον Ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που στηρίζουν, εξοπλίζουν και χρηματοδοτούν το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ.

Διαδήλωσαν επίσης ενάντια στην κυβέρνηση Μητσοτάκη που στηρίζει το σιωνιστικό κράτος, παρέχοντας αεροδρόμια και τις αμερικανονατοϊκές στρατιωτικές βάσεις και πολεμικά πλοία στο πλευρό των ΗΠΑ, στην πολιορκία της Γάζας.

Μια δεύτερη διαδήλωση για την Παλαιστίνη έγινε την ίδια περίπου ώρα στο Μοναστηράκι από αναρχικές συλλογικότητες.

Οι ζωές των Παλαιστινίων, ανδρών, γυναικών και παιδιών (ποσοστιαία των περισσότερων θυμάτων των βομβαρδισμών), δεν είναι χωρίς αξία.

Σταματήστε το γενοκτονικό πόλεμο και την καταστροφή της Γάζας.

Σταματήστε την σιωνιστική τρομοκρατία του ισραηλινού στρατού και των φασιστών εποίκων στη Δυτική Όχθη.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη! Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη – αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη.

Νίκη στα όπλα της Παλαιστινιακής αντίστασης.

From the River to the sea Palestine will be free.