Η αντιδραστική ακροδεξιά κυβέρνηση Κούλη, επιχειρεί να συνεχίσει αυτό που ξεκίνησε την προηγούμενη τετραετία με το άθλιο έργο της. Με έναν από τους στόχους, την επίθεση και την καταστολή σε επαναστατικούς χώρους, πορείες, σε εργαζόμενους, σε φοιτητές και σε όποιον αντιστέκεται απέναντι στην πολιτική της για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Η κατ’ επανάληψη επίθεση απέναντι σε καταλήψεις από την κυβέρνηση Κούλη, οδήγησε στις 30/9 στην εκκένωση της κατάληψης Ευαγγελισμού στο Ηράκλειο Κρήτης, καθώς εισέβαλαν μπάτσοι μέσα στο χώρο, τα ξημερώματα εκείνης της μέρας, χτύπησαν συντρόφους και τους φόρεσαν χειροπέδες. Ένας από τους συντρόφους έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης, καθώς είχε χτυπηθεί πολύ από αστυνομία. Και φορώντας χειροπέδες έπεσε στο κενό από ταράτσα ύψους 10 μέτρων 

Η εκκένωση έγινε με πρόσχημα ότι στον χώρο της κατάληψης Ευαγγελισμού θα πρέπει να γίνουν φοιτητικές εστίες κατά τα λεγόμενα του Πρύτανη.

Οι Πρυτανικές αρχές θέλουν ένα κτήριο που για 21 χρόνια στεγάζεται η κατάληψη του Ευαγγελισμού. Όχι γιατί είναι το μοναδικό κτήριο που μπορούν να στεγαστούν οι εστίες και ούτε είναι κατάλληλο για αυτόν τον σκοπό. Θεωρούν όμως ότι πρόκειται για “άντρο ανομίας” επειδή πριν 21 χρόνια νέοι και νέες θέλησαν να δώσουν ζωή σε έναν ερειπωμένο χώρο, οργανώνοντας συνελεύσεις, γράφοντας συλλογικά κείμενα κι εφημερίδες, φτιάχνοντας βιβλιοθήκες κ.λπ., πράγματα που για την πρυτανεία και την κυβέρνηση είναι έξω από τους νόμους (τους).

Νόμος τους είναι να βάζουν την αστυνομία στα πανεπιστήμια και να δώσουν τα ΑΕΙ στους ιδιώτες, ή να οδηγούν στο θάνατο αθώους όπως τον Κώστα Μανιουδάκη που χτυπήθηκε μέχρι θανάτου. 

Από την δική μας σκοπιά, ο Ευαγγελισμός θα ξαναγίνει χώρος ελευθερίας με ανακατάληψη. Οι καταλήψεις θα γίνουν 10, 100, χιλιάδες. Απαιτούμε και παλεύουμε για την απόσυρση του νομοσχεδίου για τους μπάτσους στις σχολές, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, για ζωή και ελευθερία. 

Καταδικάζουμε την εισβολή της αστυνομίας και τη βίαιη εκκένωση της καταληψηςς του Ευαγγελισμού. Να πάψουν αμέσως οι οι διώξεις. Κάτω τα χέρια από τους χώρους ελευθερίας και ζωής!


Νεολαία του ΕΕΚ-Τροτσκιστές