Ανακοίνωση της «Πρωτοβουλία για ένα Ανεξάρτητο Κέντρο Εργαζομένων στον ΟΤΕ»

Συνάδελφοι
Οι εκλογές της ΠΕΤ – ΟΤΕ συμπίπτουν με γεγονότα ιστορικού χαρακτήρα. Η στάση κάθε εργαζόμενου, κάθε εργατικού συλλόγου και κάθε συνδικάτου απέναντι σε όλα αυτά θα κρίνουν την τελική έκβαση αυτών των γεγονότων. Σε όλο το προηγούμενο διάστημα που σημαδεύτηκε από οξύτατες ταξικές συγκρούσεις με αφορμή το Μνημόνιο, δύο βασικές τάσεις εκφράστηκαν στους εργασιακούς χώρους.
Η μία τάση εκφράστηκε από την – εντελώς ξεκομμένη από τους εργαζομένους που “εκπροσωπεί” – συνδικαλιστική γραφειοκρατία που έσκυψε το κεφάλι στα αφεντικά, αποδέχτηκε για άλλη μια φορά τη λογική του “μη χείρον βέλτιστο” αφήνοντας να περάσουν οι μειώσεις αποδοχών και οι  απολύσεις.
Αυτή η τάση της υποταγής  εκφράζεται και από την ηγεσία της ΟΜΕ – ΟΤΕ: Με την σύμβαση που υπέγραψε, συναίνεσε στις μειώσεις των αποδοχών μας, χωρίς να δημιουργεί οποιαδήποτε γραμμή άμυνας στα μελλούμενα δεινά: Η Deutsche Telekom υπό το βάρος των δικών της ζημιών στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς ετοιμάζεται σε συνεργασία με την κυβέρνηση της Τρόικας να επιβάλει νέες μειώσεις μισθών, απολύσεις και την πλήρη κατάργηση οποιουδήποτε εργατικού δικαιώματος, ακόμα και αυτό του “συνδικαλίζεσθαι”.

•    Υπάρχει όμως και η άλλη τάση που είναι αντίθετη με την παραπάνω: Η  επίμονη αντίσταση των ίδιων εργαζομένων στον εκβαρβαρισμό των κοινωνικών σχέσεων.  
•    Υπάρχουν -δηλαδή- και εκείνοι που πιστεύουν πως κάθε υποχώρηση των εργαζομένων στις απαιτήσεις των αφεντικών ανοίγει την όρεξη τους για περισσότερες εργατικές θυσίες.
•    Υπάρχουν και εκείνοι που πιστεύουν πως μόνο ο ανεξάρτητος αγώνας όλων των εργαζόμενων μακριά από τους “εκπροσώπους” ή ακόμα και τις δομές του εργοδοτικού συνδικαλισμού είναι ο δρόμος του νικηφόρου ταξικού αγώνα.
•    Υπάρχει  η «Πρωτοβουλία για ένα Ανεξάρτητο Κέντρο Εργαζομένων στον ΟΤΕ» που παλεύει στη βάση ενός επαναστατικού πολιτικού-διεκδικητικού προγράμματος υπεράσπισης και επέκτασης των κατακτήσεων των εργαζομένων (στον ΟΤΕ και κάθε εργασιακό χώρο), μα πάνω απ’ όλα στη βάση ενός προγράμματος εξόδου από την καπιταλιστική κρίση-εξόδου από τον καπιταλισμό.

Η «Πρωτοβουλία για ένα Ανεξάρτητο Κέντρο Εργαζομένων στον ΟΤΕ»
στηρίζει στις εκλογές το ψηφοδέλτιο της ΑΣΕ.

Γιατί η ΑΣΕ αποτελεί έναν συνδικαλιστικό σχήμα μέσα στον ΟΤΕ που αρνήθηκε να συναινέσει στην πώληση του στην Deutsche Telekom, αρνήθηκε τα συνδικαλιστικά ατομικά οφέλη, αντιστάθηκε στην κατάργηση της μονιμότητας και κατάγγειλε την σύμβαση της ντροπής που υπογράφηκε από την ΟΜΕ – ΟΤΕ και την εργοδοσία.
Ταυτόχρονα όμως πιστεύουμε ότι δεν αρκεί απλώς μια συνδικαλιστική πάλη σ’ ένα εργασιακό χώρο όσο μαχητική και συνεπής και αν είναι αυτή. Πιστεύουμε πως ο αγώνας μας στον ΟΤΕ έχει ελπίδα μόνο όταν αγκαλιάσει όλους τους εργαζόμενους μέσα από ανοιχτές επιτροπές αγώνα στην προοπτική μιας Γενικής Πανεργατικής Πολιτικής Απεργία Διαρκείας για την ανατροπή της σημερινής και κάθε αστικής κυβέρνησης, την κηδεμονίας της τρόικας στην προοπτική της εξουσίας των ίδιων των εργατών και του παγκόσμιου κομμουνισμού.
Συνάδελφοι
Μετά τις 12 Φεβρουαρίου τίποτε δεν είναι ίδιο. Η πρωτοφανής παλλαϊκή εξέγερση  ενάντια στην κυβέρνηση του Παπαδήμ(ι)ου και των εκβιαστικών διλημμάτων των Τροϊκανών βασανιστών μας, έδειξε πως ΝΑΙ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ!.
Στις εκλογές της ΠΕΤ – ΟΤΕ πρέπει να εκφράσουμε αυτή την ταξική οργή αλλά και την ελπίδα, μαυρίζοντας τους εκπροσώπους του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, ψηφίζοντας ΑΣΕ, βάζοντας ένα λιθαράκι στον αγώνα για να περάσουν τα συνδικάτα στα χέρια των εργαζομένων.
Για την «Πρωτοβουλία για ένα Ανεξάρτητο Κέντρο Εργαζομένων στον ΟΤΕ»

Υποψήφιοι της ΑΣΕ
Γιάννης Κατσαγάνης
Νίκος Μπλεμπουτζάκης

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΤΕ
kaergazwmenwnote@yahoo.com