του Γιάννη Αγγέλη

Το Σάββατο 21/5 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και πορεία ενάντια στην Ακρίβεια που οργανώθηκε από την Πρωτοβουλία Συλλογικοτήτων στο Ίλιον, τους Αγ. Αναργύρους και το Καματερό.

Δεκάδες εργαζόμενοι της ευρύτερης περιοχής μετά από μια πρώτη φάση της καμπάνιας ενάντια στην Ακρίβεια που είχε αποφασισθεί σε συσκέψεις Συλλογικοτήτων, συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Αγ. Αναργύρων και κινήθηκαν με πανό και συνθήματα μέχρι την Κεντρική Πλατεία του Ιλίου.

Η Εργατική Συμμαχία στα Δυτικά είχε ξεκινήσει εδώ και μερικούς μήνες την καμπάνια ενάντια στην Ακρίβεια και την Ανεργία και μετά από πρότασή της σε συγκέντρωση που είχε πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Καφενείο Μελίνα Μερκούρη στο Ίλιον, η Πρωτοβουλία Συλλογικοτήτων της περιοχής στην οποία συμμετέχουν η Αριστερή Κίνηση Ιλίου (ΑΡΚΙ), οι “Δρόμοι Αντίστασης” από τους Αγίους Αναργύρους, η Εργατική Συμμαχία στα Δυτικά και το Ασυμβίβαστο Ίλιον, αποφάσισε να δρομολογήσει την καμπάνια στην ευρύτερη περιοχή. Στη συγκέντρωση και την πορεία πήρε επίσης μέρος και η Ανυπότακτη Πόλη Αγίων Αναργύρων και ανένταχτοι αγωνιστές της περιοχής. Η καμπάνια ενάντια στην Ακρίβεια πρόκειται να συνεχισθεί με νέες συγκεντρώσεις, συζητήσεις και παρεμβάσεις που θα γίνουν στην περιοχή τόσο του Ιλίου όσο και των Αγίων Αναργύρων, από τις Συλλογικότητες που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία και με κοινή δράση. Ειδικά η Εργατική Συμμαχία έχει πολλαπλασιάσει τις αφισοκολλήσεις και το μοίρασμα προκηρύξεων τόσο στους κεντρικούς χώρους του Ιλίου όσο και στα εργοστάσια και στις λαϊκές της περιοχής.