Σήμερα Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την ενσωμάτωση της τροποποιημένης Ευρωπαϊκής οδηγίας για την παροχή υπηρεσιών στον οπτικοακουστικό τομέα («ν/σ Λιβάνιου», πρώην «Πέτσα»). Τα καλλιτεχνικά σωματεία καλούν σε κινητοποίηση στα Προπύλαια στις 13:00. Σε ανακοίνωση της Συνέλευσης Αγωνιζόμενων Ηθοποιών τονίζεται:

Στο νομοσχέδιο αυτό (άρθρο 8) εμπεριέχεται και εμπλουτίζεται ο ευρωπαϊκός τρομονόμος (άρθρα 187α, 187β – κυρώθηκε στη Βουλή το 2019). Με βάση το άρθρο 8 απαγορεύεται οποιοδήποτε υλικό που ανεβαίνει στο διαδίκτυο από δημιουργό – καλλιτέχνη ή ακόμα και από οποιοδήποτε χρήστη “να εμπεριέχει υποκίνηση σε βία ή μίσος και δημόσια πρόσκληση σε τρομοκρατικό έγκλημα”.

Είμαστε απέναντι στον νέο τρομονόμο.

Λογοκρισίες, μαύρες λίστες και κάθε είδους χουντικές ονειρώξεις, να ξεχαστούν χθες.

Υ.Γ. Αναμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία την απάντηση της κυβέρνησης μέσω του υπουργείου προστασίας του Πολίτη και των παλικαριών του που είναι ακόμα ζεστοί μετά το σημερινό (χθεσινό) πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Της κυβέρνησης που εκμεταλλεύεται ανερυθρίαστα τα μέτρα κατά της πανδημίας για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της.

Της κυβέρνησης που δέρνει γιατρούς.

Της κυβέρνησης που πετάει το μπαλάκι στους πολίτες.

Της κυβέρνησης που δέρνει μαθητές.

Της κυβέρνησης που σφιχταγκαλιάζεται με Λιγνάδηδες.

Της κυβέρνησης που με ζήλο ετοιμάζει τους εορτασμούς για την επέτειο της 25ης Μαρτίου και επιβραβεύει πολεμικές ιαχές και το μίσος απέναντι στον λαό της Τουρκίας.

Της κυβέρνησης που στήνει γλέντια στο σπίτι του βουλευτή Σταυρινάδη στην Ικαρία των απειροελάχιστων κρουσμάτων.

Ενώ τα γλέντια στο νησί έχουν απαγορευτεί.

Από την ίδια κυβέρνηση.

Την κυβέρνηση που απαρτίζεται από γιάπηδες, φασίστες και κακομαθημένα παιδάκια που μεγάλωσαν με την εντύπωση πως ο κόσμος τους ανήκει αλλά μπροστά στην εκκλησία σφυρίζουν κλέφτικα.

Καμία τέχνη δεν φιμώνεται

Όσους μπάτσους και να μας στείλετε

Να αντισταθούμε καθολικά

γιατί δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε

Συνέλευση Αγωνιζόμενων Ηθοποιών

  • φωτογραφίες αρχείου: Θόδωρος Κουτσουμπός