ΚΟ ΠΑΤΡΑΣ: ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΔΕΝ ΦΥΛΑΚΙΖΟΝΤΑΙ!

[κείμενο που μοιράστηκε στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 5 αγωνιστές, στα δικαστήρια της Πάτρας]

ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΔΕΝ ΦΥΛΑΚΙΖΟΝΤΑΙ!

Τη Δευτέρα 17 Φλεβάρη καλούνται να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου 5 αγωνιστές στην Πάτρα, διωκόμενοι ουσιαστικά για τη συμμετοχή τους στην εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008. Το κατηγορητήριο στηριγμένο επάνω σε μαρτυρίες της ίδιας της Ασφάλειας είναι το ίδιο σαθρό με την προσπάθεια του αστικού κράτους να δικάσει την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 και να τρομοκρατήσει τους αγωνιστές.

 

Η ίδια δικαστική εξουσία που αποφυλάκισε τον μπάτσο Β. Σαραλιώτη, συνεργό στη δολοφονία του 16χρονού Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ένα μόλις χρόνο μετά την καταδίκη του σε 10ετή κάθειρξη για συνεργία σε φόνο, δικάζει σήμερα αγωνιστές.

 

Η ίδια δικαστική εξουσία που πριν λίγες μέρες καταδίκασε σε 25ετή φυλάκιση τον Τάσο Θεοφίλου με βασικό στοιχείο ενοχής του ότι είναι αναρχικός, δικάζει ξανά αγωνιστές.

 

Δεν προσπαθούν να εφαρμόσουν τους κανόνες καμίας δημοκρατίας. Την δίκη τους δημοκρατία την γνωρίσαμε πολύ καλά στην Πάτρα, το βράδυ της 9ης Δεκέμβρης του 2008, όταν κινητοποιήθηκε ολόκληρος ο παρακρατικός μηχανισμός σε αυτήν την πόλη με μαχαίρια, λοστούς και πέτρες. Οι παρακρατικοί -αναβαπτισμένοι από τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ σε “αγανακτισμένους πολίτες”- επιχείρησαν από κοινού με τα ΜΑΤ εναντίον των εξεγερμένων που ήταν συγκεντρωμένοι μπροστά στο Παράρτημα.

 

Το πολιτικό σύστημα της χρεοκοπημένης καπιταλιστικής Ελλάδας έχει κατακερματιστεί, η αστική δημοκρατία αποσυντίθεται σε μια απροκάλυπτη βαρβαρότητα, ένα κράτος έκτακτης ανάγκης για την υπεράσπιση του καθεστώτος.

 

Αυτό το κράτος έκτακτης ανάγκης εκκένωσε την Κατάληψη Παραρτήματος τον περασμένο Αύγουστο, το κέντρο αγώνα της εξέγερσης του Δεκέμβρη του 2008.

 

Τα αστυνομικά μέτρα δεν αρκούν, όμως, για να προασπίσουν ένα καθεστώς που καταδικάζει την εργατική τάξη και τη νεολαία σε αφανισμό με τα Μνημόνια και τα λαοκτόνα μέτρα τους.

 

Απαντάμε πως καμιά εξουσία δεν είναι τόσο ισχυρή για να δικάσει και να τιμωρήσει έναν εξεγερμένο λαό. Όσες δίκες και αν στήσουν, η μνήμη της εξέγερσης του Δεκέμβρη του 2008 θα αποτελεί μια σκιά το ίδιο απειλητική για την αστική εξουσία, τις κυβερνήσεις των καπιταλιστών, το κράτος και το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα.

 

Ο Δεκέμβρης του 2008, η “πρώτη πολιτική έκρηξη της παρούσας παγκόσμιας κρίσης”, θυμίζει πως το Σεράγεβο είναι πολύ κοντά.

 

Απόσυρση όλων των κατηγοριών εις βάρος των 5 διωκόμενων αγωνιστών.

 

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

 

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

 Κ.Ο. ΠΑΤΡΑΣ

eekpatras.wordpress.com