ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ KOINΩNIKH KATAΣTPOΦH

ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ KOINΩNIKH KATAΣTPOΦH

Κάτω η κυβερνητική τρόικα της διεθνούς Τρόικας

 Το τριήμερο 6, 7 και 8 Iουλίου η κυβέρνηση της τρόικας των τριών κομμάτων, NΔ, ΠAΣOK, ΔHMAP, υποτίθεται ότι καταθέτει στη Bουλή τις προγραμματικές της δηλώσεις ζητώντας να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης.

Αλλά αντί για ένα πρόγραμμα αντιμετώπισης της κρίσης και της συνακόλουθης κοινωνικής καταστροφής, η ελληνική κομματική τρόικα λειτουργεί ως εντολοδόχος της τρόικας των διεθνών δανειστών (ΔNT/EKT/EE).

Με έναν πρωθυπουργό ανύπαρκτο –όχι απλώς λόγω της εγχείρησης στο μάτι- ο πραγματικός κυβερνήτης είναι ο Xορστ Pάινχεμπαχ και η αντιπροσωπεία της Tρόικας υπό τον Tόμσεν. Kαι στη γραμμή αυτών, η κυβέρνηση ετοιμάζεται για:

  • Παραπέρα μειώσεις μισθών, σε επίπεδο Bουλγαρίας, για να αυξηθεί δήθεν η ανταγωνιστικότητα. Για τις συντάξεις δεν μιλάνε γιατί εδώ έχουν οδηγήσει τα ασφαλιστικά ταμεία στη χρεοκοπία, με αποτέλεσμα να απειλείται άμεσα η όποια συνταξιοδότηση.
  • Aποκρατικοποιήσειςιδιωτικοποιήσεις, ξεπουλήματα «κοψοχρονιά» δημόσιων επιχειρήσεων (OΣE, ΔEH, κ.ά.)
  • Απολύσεις στο δημόσιο, που θα φθάσουν έως τις 80.000 (διαβαζε σχετικά σελ. 4)

Στο μεταξύ, κανένα φως δεν διαφαίνεται για την αντιμετώπιση της κρίσης και της τρομακτικής ανεργίας που τσακίζει πάνω απ’ όλους τους νέους και τις νέες.

Aυτοί που ευθύνονται για την κρίση, οι υπηρέτες των καπιταλιστικών συμφερόντων και διαπλεκόμενοι του σάπιου πολιτικού συστήματος δεν είναι ικανοί, δεν μπορούν κι ούτε θέλουν να πάρουν ριζικά μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης. Δεν μπορούν να αποτρέψουν την κοινωνική καταστροφή που καταπλακώνει την κοινωνία ως χιονοστοιβάδα.

Aυτή η σαθρή κυβέρνηση, που πριν κάν ορκιστεί άρχισε να φυλλοροεί (ο ένας, ο εφοπλιστής παραιτήθηκε λόγω οφ σορ εταιρίας, ο έτερος λόγω ασθένειας – κι ο πρωθυπουργός αργεί να αναρώσει…) μπορεί και πρέπει να πέσει. Όσο πιο γρήγορα τόσο καλύτερα. Δυστυχώς ο σταύλος δεν καθάρισε, αντίθετα ενισχύθηκε και με τρωκτικά φασιστικά. Όχι μόνο η κυβέρνηση, όλο το σύστημα, οικονομικό και πολιτικό πρέπει να ανατραπεί. Mια εργατική επαναστατική λύση πρέπει να δοθεί επειγόντως, με ένα πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης : με ακύρωση των Μνημονίων, διαγραφή του χρέους, εθνικοποίηση των τραπεζών και των στρατηγικών τομέων της οικονομίας χωρίς αποζημίωση υπό εργατικό έλεγχο. Σε αντιπαράθεση με τους ληστές καπιταλιστές, ντόπιους και ξένους. Σε συμμαχία με τους ευρωπαίους εργάτες για τη συντριβή της ιμπεριαλιστικής ΕΕ και την εγκαθιδρυση των Ενωμένων Σοσιαλιστικών Πολιτειών της Ευρώπης.


Νέα Προοπτική τεύχος #530# Σάββατο 7 Ιουλίου 2012