Ένας απολογισμός στο γύρισμα του Χρόνου

Ολοκληρώθηκαν, την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου, παράλληλα με την λειτουργία του Ιατρείου, οι διανομές τροφίμων που είχαν προγραμματισθεί για τις γιορτές. Περισσότερα από 90 δέματα με βασικά τρόφιμα (κρέας, λάδι, κρασί, κ.ά.) μοιράσθηκαν σε οικογένειες που έχουν απευθυνθεί και συνδεθεί με την δραστηριότητα του Ιατρείου (ΚΙ).

Η διαδικασία κράτησε τρεις ημέρες και συμμετείχαν συντρόφισσες και σύντροφοι που δραστηριοποιούνται και συμμετέχουν στις παρεμβάσεις του ΚΙ στην ευρύτερη περιοχή των δυτικών δήμων της Αθήνας.

Με αυτά ολοκληρώθηκαν οι δραστηριότητες που είχαν προγραμματισθεί το τελευταίο τετράμηνο της χρονιάς με αφορμή τα 7 χρόνια λειτουργίας του Κ.Ι.

Από τον Σεπτέμβριο, παράλληλα με την σταθερή λειτουργία του Ιατρείου, στην οποία προστέθηκε πέραν της παροχής ιατρικής και φαρμακευτικής βοήθειας, η δυνατότητα εκτέλεσης υπερηχογραφήματος, οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν τρεις ανοικτές συγκεντρώσεις σε καφενεία στις γειτονιές του Ιλίου (Ρίμινι, Αγ. Φανούριος, κ.α.) με εκατοντάδες κατοίκους της περιοχής και φίλους του ΚΙ. Το θέμα των συζητήσεων ήταν η υγειονομική – κοινωνική κρίση και οι εμβολιασμοί. Οι θέσεις που εκφράστηκαν μπορούν να συμπυκνωθούν σε ένα σύνθημα που αναγραφόταν σε σχετικό πανό: ΝΑΙ στον καθολικό εμβολιασμό. ΟΧΙ στην υποχρεωτικότητα.

Παράλληλα, για δεύτερη φορά το KΙ σε συνεργασία με τους καθηγητές του 2ου ΕΠΑΛ Ιλίου, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία, στις αρχές του Δεκέμβρη, μέσα στον χώρο του σχολείου, συγκέντρωση-συζήτηση με τους μαθητές για την κρίση στην παιδεία και τις κοινωνικές αιτίες του φαινόμενου bulling.

Σε συνεργασία με εργαζόμενους στα ανοικτά στρατόπεδα «φιλοξενίας» προσφύγων στη Μαλακάσα εξασφάλισε την τροφοδοσία με φάρμακα.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα, από τον Σεπτέμβριο, έγιναν αλλεπάλληλες παρεμβάσεις στις γειτονιές για τα τρέχοντα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα, μοιράσθηκαν περισσότερες από 5 χιλιάδες προκηρύξεις, ενώ παράλληλα αναπτύχθηκε κοινή δράση με την Εργατική Συμμαχία στα Δυτικά με σημεία αναφοράς την πάλη ενάντια στην ανεργία και την ακρίβεια. Η κοινή δράση με την Εργατική Συμμαχία στα Δυτικά, έχει ανοίξει ένα νέο ορίζοντα παρέμβασης στο ΚΙ, στον οποίο, η συνεργασία και με άλλες συλλογικότητες και πρωτοβουλίες στα Δυτικά διευρύνει τις δυνατότητες για το 2022.