ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥ 18 ΑΝΩ [Έξι χιλιάδες ευρώ, λέει κοστίζει το σχολείο  του στεγνού προγράμματος απεξάρτησης 18 Άνω. Και η κυβέρνηση αποφάσισε να το σταματήσει. Τι κι αν από τη λειτουργία του σχολείου εξαρτάται η ΖΩΗ δεκάδων νέων –στην πλειοψηφία- ανθρώπων. Τα 6.000 τάχουν για μια συνεστίασή τους. Όχι για τη ζωή των παιδιών.]
 
Μετά από ενάμιση χρόνο περίπου θεραπείας στην  Μονάδα Απεξάρτησης «18 ΑΝΩ» του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής συνεχίζουμε στη φάση της κοινωνικής επανένταξης και έχει έρθει η στιγμή να συνεχίσουμε το σχολείο από κει που το αφήσαμε.

Το υπουργείο Παιδείας δεν έχει στείλει ακόμα καθηγητές και ενώ όλα τα σχολεία ξεκινάνε την σχολική χρονιά από τον Σεπτέμβρη, για εμάς έχει έρθει ο Νοέμβρης και ακόμα δεν υπάρχει απάντηση από το υπουργείο, παρόλο που έχει ενημερωθεί από τους υπεύθυνους του σχολείου από τον Μάιο του 14

Αυτό δεν τυχαίνει εξαίρεσης αφού και τις 2 προηγούμενες χρονιές το υπουργείο παιδείας λειτούργησε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο παρά το γεγονός  ότι από το 2010 το σχολείο λειτουργεί κάτω από συγκεκριμένο νόμο.

Δεν θέλουμε κανείς να μας κάνει τη χάρη…
Δεν θέλουμε οι καθηγητές μας να έρθουν εδώ τυχαία…
Δεν έχουμε φτάσει εδώ τυχαία!

Θέλουμε οι καθηγητές μας και το σχολείο να είναι κομμάτι της επανένταξης μας στη κοινωνία.

Θέλουμε και διεκδικούμε να τηρούνται οι νόμοι από την πλευρά των υπουργών Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Θέλουμε να ξέρουμε τα χρόνια που περνάνε που πάνε…

Οι θεραπευόμενοι του Σχολείου
στην Μονάδα Απεξάρτησης 18 Άνω, ΨΝΑ