Κραυγές απόγνωσης στις φυλακές

Ο εγκλεισμός είναι ένα διαρκές βασανιστήριο

Ζούμε σε άθλιες συνθήκες, ο ένας πάνω στον άλλον, σε βρώμικους χώρους, πλενόμαστε με παγωμένο νερό, τρώμε μισές μερίδες νερόβραστου φαγητού, δεν έχουμε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αντιμετωπίζουμε μια σαδιστική δικαιοσύνη που μας επιβάλει εξοντωτικές ποινές. Κι όμως δεν σταματάει εδώ…

Στις 14/11/2011 οι συγκρατούμενοι μας Γιουνάν Λεϊφ και Ριβόν Ηλίας που είχαν μεταχθεί στο εφετείο της Λουκάρεως, μετά από ένα διαπληκτισμό με τα γουρούνια της ΕΛΑΣ, ξυλοκοπούνται βάναυσα και μεταφέρονται στο μεταγωγών όπου τους ξαναχτυπάνε δεμένους με χειροπέδες. Επιστρέφουν στην φυλακή με σπασμένα πλευρά και άκρα και χτυπήματα σε όλο τους το σώμα.

Στις 17/11/11 ο συγκρατούμενος μας Ράμι Συριανός μετάγεται από της φυλακές Διαβατών όπου κρατούνταν στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών. Εκεί στις 19/ 11/ 11 και αφού έχει αρνηθεί το άρρωστο τερτίπι του σωματικού ελέγχου (το ίδιο είχε κάνει και στα Διαβατά, όπου κρατούνταν σε απομόνωση), ο αρχιφύλακας μαζί με δυο τσιράκια του εισβάλουν στο κελί της απομόνωσης που βρισκόταν, και αφού τον ακινητοποιούν τον γδύνουν με τη βία.

Την ίδια στιγμή ο συγκρατούμενός μας και μέλος της Ε.Ο Σ.Π.Φ Πολύδωρος Γιώργος παρότι βρίσκεται προφυλακισμένος μόλις 8 μήνες έχει μεταχθεί σε πέντε διαφορετικές φυλακές και έχει κρατηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα στις απομονώσεις τους εξαιτίας της άρνησής του να υποστεί τον εξευτελιστικό σωματικό έλεγχο. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται ήδη 12 μέρες στην απομόνωση της Χαλκίδας.

Δε μπορούμε πλέον να μιλάμε για μεμονωμένα περιστατικά. Βιώνουμε καθημερινά σωματικά και ψυχολογικά βασανιστήρια στα τμήματα, τις φυλακές και τα στρατόπεδα “λαθρομεταναστών”.

Για αυτό και εμείς οι κρατούμενοι της Α1 πτέρυγας Τρικάλων απέχουμε από το μεσημεριανό συσσίτιο σήμερα 23/ 11/ 2011 και στεκόμαστε ενωμένοι απέναντι στη βαρβαρότητα του “σωφρονιστικού συστήματος”. Έχουμε αξιοπρέπεια και σκοπεύουμε να τη διαφυλάξουμε.

 

Υπογραφή: 53 κρατούμενοι από την Α1 πτέρυγα στις φυλακές Τρικάλων

Ανάλογο κείμενο υπογράφουν 60 κρατούμενοι της Α' πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού.