Ξανά ΜΑΡΙΔΑ σε Δάφνη-Yμηττό

Με μεγάλη επιτυχία έγινε η παρουσίαση του μετωπικού συνδυασμού της ΜΑριΔΑ που θα κατέβει και σ’ αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές στο Δήμο Δάφνης-Υμηττού. Η εκδήλωση έγινε την 1η Απριλίου στην καφετέρια Papageorge, σε κεντρικό σημείο της πλατείας Καλογήρων, στη Δάφνη. Από νωρίς, οι κάτοικοι της Δάφνης –οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά τι εστί ΜΑριΔΑ τόσα χρόνια- είχαν γεμίσει το χώρο της εκδήλωσης για να ακούσουν, αλλά και να συμμετέχουν ενεργά.

Τη συζήτηση άνοιξε ο σ. Παύλος Αντωνόπουλος, όπου έκανε μια πρώτη παρουσίαση της διακήρυξης, για να δώσει έπειτα το λόγο στον υποψήφιο Δήμαρχο σ. Γιώργο Μητροβγένη, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στο πόσα ψηφοδέλτια θα κατέβουν στη Δάφνη-Υμηττό και ποιος ο πολιτικός τους χαρακτήρας. Η έως τώρα Δημοτική Αρχή Σταυριανουδάκη (Νέα Δημοκρατία) είχε την τιμητική της: γίνεται τρία κομμάτια, με τον ένα αντιδήμαρχο να έχει επισήμως το… δαχτυλίδι (Μπινίσκος) και τον άλλο (Αναστασόπουλος) να κατεβαίνει ξεχωριστά, ενώ ο -και καλά- ανεξάρτητος και ανοιχτός σε συνεργασίες με όλους πρώην ΠαΣοΚ (Δαουλάρης) μαζεύει ό,τι απέμεινε… Το κυβερνών Κόμμα, συνεπές στη διεύρυνσή του προς τα δεξιά, κατεβάζει ένα πρώην στέλεχος του ΠαΣοΚ (Χριστινάκη), [ενώ το ίδιο το ΚινΑλ κατεβάζει δικό του υποψήφιο, τον Γιανακούρα]· το δε ΚΚΕ, κατά τη γνωστή τακτική του, κατεβαίνει αυτόνομα (Κηπουρού). Έπειτα, ολοκλήρωσε την παρουσίαση της διακήρυξης, συνδέοντάς την με την πολιτική κατάσταση και το νέο τοπίο στην τοπική αυτοδιοίκηση με τον Κλεισθένη. Στη συνέχεια, πήρε το λόγο ο έτερος δημοτικός σύμβουλος της ΜΑριΔΑ ως σήμερα, σ.Νίκος Λάμπρου, ο οποίος μίλησε για τα έργα και ημέρες της 17χρονης διοίκησης Σταυριανουδάκη με εξυπηρέτηση των ημετέρων και γενικότερα για τα ζητήματα του Δήμου, ως τέτοιου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και συνεισέφεραν μέλη του συνδυασμού Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική και ο επικεφαλής του, υποψήφιος Περιφερειάρχης σ. Κώστας Τουλγαρίδης, ο οποίος δήλωσε τη στήριξή της παράταξής του στη ΜΑριΔΑ.

Ακολούθησε πλούσια συζήτηση, για τα τοπικά ζητήματα, αλλά και τα γενικότερα πολιτικά, που είναι συνδεδεμένα άλλωστε σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε.
Γ. Σιμ.