Ξανά το “άσυλο” στόχος

 

Η Καθημερινή ως μηχανισμός της αστικής τάξης και όχι απλά ως αστική εφημερίδα, κάνει μια νέα επίθεση στο πανεπιστημιακό άσυλο με αφορμή τη διακίνηση ναρκωτικών μέσα στους χώρους των ΑΕΙ.

Η επίθεση αυτή στο άσυλο των ΑΕΙ δεν είναι καινούρια, αλλά θα έλεγε κανείς πως η “Κ” διεξάγει ολόκληρη καμπάνια ενάντια στο άσυλο. Τώρα καταπιάστηκε με τα ναρκωτικά μέσα στα πανεπιστήμια και την επιτροπή που σχηματίστηκε από τον Υπουργό Παιδείας Γαβρόγλου για το θέμα. Όπως περιγράφει η “Κ“, στην επιτροπή αυτή δεν είχαμε παρά επιθέσεις των πρυτάνεων στο άσυλο, “κοινωνιολογικές αναλύσεις”  από τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ και γενικά ανταλλαγή εξυπνακίστικων σχολίων μεταξύ των κομματικών εκπροσώπων (είτε αυτοί ήταν οι πρυτάνεις, είτε οι απεσταλμένοι του Υπουργείου).

Η “Κ” και οι πρυτάνεις αντί να επιτίθενται στο άσυλο κι ο ΣΥΡΙΖΑ να σφυρίζει κλέφτικα, γιατί δεν ασχολούνται καλύτερα με αυτούς που διακινούν τεράστιες ποσότητες ηρωΐνης με τα καράβια τους την ίδια στιγμή που μένουν στο απυρόβλητο για ένα σωρό άλλες λαμογιές, πέρα απ’ το εμπόριο (ας πούμε ελληνικό ποδόσφαιρο) και έχουν κάθε ελευθερία να βγάζουν απ’ τη μέση όλους τους μάρτυρες της υπόθεσης noor 1 σαν σωστοί μαφιόζοι; Μα προφανώς επειδή για το αστικό κράτος το άσυλο είναι επικίνδυνο, το άσυλο που δημιουργήθηκε όχι μέσα στις αίθουσες της Βουλής αλλά από τους αιματηρούς αγώνες του λαού και της νεολαίας, και μόνο αυτή μπορούν να μπουν εγγυητές του. Οι πρακτικές των Μαρινάκηδων, εξάλλου, συμβαδίζουν με τις εξαγγελίες του ιδεολογικού ακόλουθου της Kαθημερινής Μητσοτάκη για τους νόμους της ζούγκλας, αν θες όμως νόμους της ζούγκλας “μεταφορικά” στις αγορές, θα σου βγουν και κυριολεκτικά στη κοινωνία, είτε έχει είτε δεν έχει άσυλο.

Γ. Φ.