Κυκλοφορεί το νέο τεύχος του «Κονσερβοκουτιού»

 

 

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του περιοδικού “Κονσερβοκούτι”, του εντύπου της Οργάνωσης Επαναστατικής Νεολαίας. Με κεντρικό σύνθημα «Πόλεμο στους εχθρούς των λαών, Ειρήνη για τους λαούς», το περιοδικό είναι αφιερωμένο στον πόλεμο ή καλύτερα, στην εναντίωση σ’ αυτόν.

Την αναγκαιότητα για την έκδοση αυτή επέβαλε η ίδια η περίοδος την οποία διανύουμε.  Κατά το α’ εξάμηνο του 2018, η διπλωματική ένταση με τη Μακεδονία γύρω από την ονοματοδοσία της αλλά  και η στρατιωτική – πολιτική ένταση με την Τουρκία όξυναν τον ελληνικό εθνικισμό. Συνολικά, όμως, σημειώνεται άνοδος του εθνικισμού στην Ευρώπη, όπως φαίνεται μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία με το σχηματισμό κυβέρνησης με ακροδεξιούς, εθνικιστές και ρατσιστές. Πρέπει να παλέψουμε ενάντιά τους με κάθε μέσο, μαζί και με την έκδοση εντύπων με τα οποία θα μπορέσουμε να διαδώσουμε τις διεθνιστικές, αντιεθνικιστικές, αντιιμπεριαλιστικές αρχές μας.  

Στο νέο αυτό τεύχος του Κονσερβοκουτιού θα διαβάσετε μηνύματα αλληλεγγύης και συναδέλφωσης από Τούρκους και Μακεδόνες συντρόφους καθώς και ανταπόκριση από τη Διεθνή συνδιάσκεψη για την Επανίδρυση της 4ης Διεθνούς που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Απρίλιο στην Αργεντινή. Εκτενής είναι η αναφορά στα πολεμικά μέτωπα στον κόσμο σήμερα, στη Μέση Ανατολή, την Ασία, την Βόρεια Αφρική και συγκεκριμένα για τις συρράξεις σε Συρία και Παλαιστίνη, μαζί με μια προσωπική συνέντευξη της Ισραηλινής Atalya Ben Abba, της 20χρονης αντιρρησία συνείδησης. Υπάρχουν ιστορικά αφιερώματα για το αντιπολεμικό κίνημα που γεννήθηκε μαζί με τους πολέμους, ειδικά αυτούς που ξεκίνησαν από τις αρχές του 20ου αιώνα.

Γ. Γ.