Πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη

Πάνω από  3000 νέες/οι και εργαζόμενοι/ες, σήμερα Σάββατο 9/5, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου και διαδήλωσαν στους γύρω δρόμους της Κυψέλης, ενάντια στην χθεσινοβραδινή, μετά τα μεσάνυκτα, απρόκλητη αστυνομική επίθεση των ΜΑΤ και της ομάδας ΔΙΑΣ, κι ενάντια στην χυδαία διαστρέβλωση των γεγονότων από όλα τα κανάλια, στις ειδήσεις τους, όλη μέρα, σήμερα.

Το βράδυ της Παρασκευεής και ενώ ήταν συγκεντρωμένοι αρκετοί νεολαίοι στην πλατεία, που συζητούσαν και έπιναν την μπύρα τους, ξαφνικά σβήνουν τα φώτα της πλατείας, η πλατεία περικυκλώνεται με αστυνομικές δυνάμεις και αρχίζει ανηλεής επίθεση με κλομπ και δακρυγόνα, η οποία συνεχίστηκε στους δρόμους της Κυψέλης από τις ομάδες ΔΙΑΣ, με αποτέλεσμα δεκάδες σπασμένα κεφάλια, 37 προσαγωγές και 5 συλλήψεις. Μάλιστα, όταν τις πρωϊνές ώρες, σήμερα, μαζεύτηκαν αρκετές δεκάδες νεολαίων, έξω από την ΓΑΔΑ, για συμπαράσταση στους συλληφθέντες δέχτηκαν νέα επίθεση από την αστυνομία.

Από το πρωί του Σαββάτου, όλα τα κανάλια επαναλάμβαναν με μονότονο τρόπο την ίδια είδηση: «η αστυνομία πήρε κλήση για ληστεία στην περιοχή και όταν έφτασε εκεί δέχθηκαν επίθεση με καδρόνια αριστεριστές!!», θα πρέπει να μας εξηγήσουν γιατί η επέμβαση για ληστεία, απαιτεί το σβήσιμο του φωτισμού της πλατείας και πώς για την αντιμετώπιση μιας «ληστείας» απαιτούνται τα ΜΑΤ; Τα ερωτήματα αυτά δεν απασχολούν τους δημοσιογράφους των καναλιών. Τα 20 εκατομμύρια που έδωσε η κυβέρνηση στα κανάλια κάνανε την δουλεία τους. Η άθλια προπαγάνδα των καναλιών θυμίζει τις μέρες πριν το δημοψήφισμα του 2015 και το καλοκαίρι του 2002 με την σύλληψη της 17Ν. Όπου και τότε, όπως και τώρα, η μόνη δουλειά που ξέρουν οι “δημοσιογράφοι” της TV, είναι να διαβάζουν τα κείμενα που τους πασάρει η ΓΑΔΑ.

Η σημερινή συγκέντρωση και διαδήλωση, η μεγαλύτερη που έγινε στην περιοχή, προκλήθηκε αυθόρμητα μέσα από μηνύματα στα social media, και σε ελάχιστες ώρες συγκεντρώθηκαν χιλιάδες. Αυτό δείχνει ότι το αστυνομικό κράτος της Δεξιάς, έχει να αντιμετωπίσει ένα σοβαρό κίνημα αντίστασης από την νεολαία και τους εργαζόμενους, αρκετά ελπιδοφόρο στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.