Καταγγελία του ΕΕΚ και μελών του «δεν πληρώνω»

Την ώρα που  η λαϊκή κατακραυγή  για τα όλο και χειροτέρα μέτρα και τα χαράτσια κορυφώνεται καθώς «το δεν πληρώνω» έχει γίνει «δεν έχω να πληρώσω» ,η κυβέρνηση των δωσίλογων της τρόικας και των τοκογλύφων έχοντας εξαντλήσει όλα τα ιδεολογικά της όπλα προσπαθεί να εγκαθιδρύσει μια κοινωνία φόβου.

-Όταν  ανεκδιήγητος Βενιζέλος δηλώνει πως εάν αποτύχουν τα μέτρα και τα χαράτσια  και εισακουστούν τα κινήματα του τύπου «δεν πληρώνω» αυτά θα είναι υπεύθυνα !!!για την χρεοκοπία της χώρας. Όταν  .η ιδεολογική  ταχτική  των δωσίλογων της τρόικας στερημένη από κάθε λαϊκό έρεισμα  είναι «Αυτά είναι τα μέτρα ,και όποιος δεν συμφωνεί είναι εχθρός και τα ΜΑΤ θα του ανοίξουν το κεφάλι» ( επιθέσεις των ΜΑΤ στο σύνταγμα ,με πρόσφατη την συγκέντρωση της Κυριακής 18/9 ενάντια στα χαράτσια).

-Όταν σήμερα όσο ποτέ απαιτείται  η ενότητα όλων των επί μέρους κινημάτων ανυπακοής με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης και της τρόικας και του καπιταλιστικού συστήματος. μια ενότητα που πρέπει να συνδεθεί με τους εργατικούς αγώνες ,τα κινήματα των πλατειών, τις λαϊκές συνελεύσεις γειτονιών.
Φαινόμενα σαν αυτά που διαδραματίστηκαν στην συνέλευση του «δεν πληρώνω» στο Δαφνί πρέπει να καταγγελθούν απο όλο το εργατικό κίνημα.

Συγκεκριμένα το  Σάββατο 17/9/2011 στη συνέλευση του «ΔEN ΠΛHPΩNΩ» της περιοχής Δαφνιού – Χαϊδαρίου σύντροφοι, μέλη του ΕΕΚ που δραστηριοποιούνται στο κίνημα από την αρχή της δημιουργίας του, δέχθηκαν απρόκλητη φυσική τραμπούκικη επίθεση από ομάδα μεταφερόμενων από άλλες περιοχές ανθρώπων που περιστοιχίζουν τον διαχειριστή του site oxidiodia.gr .
Mια συντρόφισσα ξυλοκοπήθηκε από τρεις άνανδρους τραμπούκους, ενώ ο σύντροφος Λ. Λ. χτυπήθηκε με μαφιόζικο τρόπο από 10 άτομα. Oι εν λόγω 10 χτυπούσαν τον σύντροφο αποκαλώντας τον μάλιστα «χαφιέ» και «προδότη» γιατί υποστήριζε τις θέσεις του EEK. Από την τραμπούκικη βία δεν γλίτωσαν οι υπόλοιποι σύντροφοι, γνωστοί αγωνιστές του εργατικού κινήματος, που στην προσπάθεια τους να μιλήσουν προπηλακιστήκαν με χυδαίες εκφράσεις και απωθηθήκαν με προσχεδιασμένη ταχτική μπράβων νυχτερινού κέντρου, ενώ κάποια νέα μέλη της συνέλευσης αποχώρησαν αηδιασμένα .

Ήταν σαφές από την αρχή ότι η εν λόγω ομάδα είχε έλθει στη συνέλευση του Δαφνίου προετοιμασμένη να προκαλέσει επεισόδια και να εμποδίσουν τη συζήτηση για να μην αποκαλυφθεί η δεξιά πολιτική μετατόπιση και δράση τους  με σκοπό την «κάθαρση»  του κινήματος από κοινωνικούς αγωνιστές και κομματικά μέλη  της εξωκοινοβουλευτικής αριστερές και κύρια του ΕΕΚ.
Ο επικεφαλής της ομάδας υπήρξε μέλος του ΕΕΚ .Διαγράφτηκε  για πράξεις που δεν συνάδουν με την ιδιότητα του μέλους του ΕΕΚ.
Tο EEK από την αρχή πάλεψε μέσα στο Kίνημα «Δεν πληρώνω» και η συμμετοχή του υπήρξε καθοριστική, χωρίς ποτέ να επιχειρήσει να χειραγωγήσει το κίνημα, με σεβασμό στις αποφάσεις των συνελεύσεων και στην αρχή της ανεξαρτησίας των κινημάτων από το (οποιοδήποτε) κόμμα. Είναι γνωστό ότι η πλειοψηφία των συντονιστών του κινήματος σε διάφορες περιοχές της χώρας, από την Πάτρα μέχρι τη Θεσσαλονίκη, είναι  και μέλη του EEK.
Όμως, ο διαχειριστής της ιστοσελίδας  φαίνεται πως είχε πάρει έναν πολιτικό δρόμο συγχρονισμένο με τις… τηλεοπτικές του εμφανίσεις. Έτσι, τη προπαραμονή της μεγάλης της διαδήλωσης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, πραξικοπηματικά άλλαξε τον τόπο προσυγκέντρωσης, και αντί για την Kαμάρα -τόπο προσυγκέντρωσης των πρωτοβάθμιων σωματείων, αριστερών οργανώσεων, του EEK και της πρωτοβουλίας για ένα Aνεξάρτητο Kέντρο Aγώνα-, όπως είχε γίνει και πέρσι και όπως αποφάσισαν οι τοπικές συνελεύσεις.
Ο ίδιος αυθαίρετα αποφάσισε να πάει στο Λευκό Πύργο με τους… «αγανακτισμένους». Προφανώς, η προπαγάνδα των αστικών MME που θεωρούσαν την Kαμάρα τόπο συγκέντρωσης των «αντιεξουσιαστών» ασκούσε ισχυρή πίεση.
Όταν μέλη των τοπικών επιτροπών και συνελεύσεις κατήγγειλαν το πραξικόπημα αυτός αντέδρασε «σβήνοντας» από την ιστοσελίδα www.oxidiodia.gr τις αποφάσεις των τοπικών συνελεύσεων που καλούσαν στην Kαμάρα. Επιπλέον πραξικοπηματικά αφαίρεσε τα «κλειδιά»  από τις τοπικές επιτροπές Πάτρας, Θεσσαλίας και Θεσσαλονίκης παραβιάζοντας τις αποφάσεις του πανελλαδικού συντονιστικού του περασμένου Mαΐου στη Nομική.

Όσον αφορά στο ΕΕΚ είναι γνωστή η ενεργός συμμετοχή του, ο σεβασμός στις συνελεύσεις και στις αποφάσεις τους και η «ακαπέλωτη» πολιτική του και η αλληλεγγύη του σε κάθε θύμα κρατικής καταστολής ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης. Η μακρόχρονη πορεία του EEK είναι γνωστή σε εχθρούς και φίλους. Μετέχουμε ενεργά και παλεύουμε ενάντια στα χαράτσια των ληστρικών εταιριών που λυμαίνονται τους αυτοκινητόδρομους, για ελεύθερους δρόμους, ελεύθερους χώρους, για δημόσια, δωρεάν και υψηλού επιπέδου υγεία και παιδεία, ενάντια στα χαράτσια και τους κεφαλικούς φόρους της κυβέρνησης της Tρόικας. Για την διαγραφή του χρέους, για την ανατροπή της Κυβέρνησης Παπανδρέου κάθε αστικής κυβέρνησης, για την εργατική εξουσία των συμβουλίων και τον ελευθεριακό κομμουνισμό. Αυτή την πολιτική μας δεν τη θέτουμε ως όρο για την συμμετοχή μας στα κινήματα αλλά και χωρίς να κρύβουμε την ταυτότητά μας, πράγμα που κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια και μέσα στο «δεν πληρώνω» παλεύοντας για την υλοποίηση των αποφάσεων των τοπικών συνελεύσεων και του Πανελλαδικού συντονιστικού.

Την εποχή της πιο ανεξέλεγκτης παγκόσμιας οικονομικής κρίσης με την Ελλάδα στο μάτι του κυκλώνα  είναι γελοίο να κάποιοι να αναζητούνε τίτλους ιδιοκτησίας στο κίνημα και ακόμη περισσότερο καταδικαστέο να θέλουν να τις επιβάλουν με μεθόδους ξένες προς το εργατικό κίνημα.