«ΤΡΟΦΙΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ»

Bόλος

«ΤΡΟΦΙΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ»

Θα αφήσουμε τους ανθρώπους δίπλα μας να «φύγουν»;

Η Λαϊκή Συνέλευση Αγίου Νεκταρίου, απαιτεί από τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ της πόλης μας, να ανταποκριθούν στο κάλεσμα για δωρεάν διανομή (σε μόνιμη και τακτική βάση) βασικών καταναλωτικών αγαθών πρώτης ανάγκης (είδη διατροφής και καθαριότητας) στους εξαθλιωμένους συμπολίτες της συνοικίας μας, που πλήττονται από τα συνεχιζόμενα «πακέτα σωτηρίας» που επιβάλλονται στις πλάτες μας, χωρίς τη θέλησή μας και μας καταδικάζουν σε ακραία ένδεια και φτώχεια.

Παρά τις αλλεπάλληλες εκλογές, οι μνημονιακοί ληστές είναι ακόμα εδώ και πλατιά λαϊκά στρώματα συνεχίζουν να σπρώχνονται στην ανέχεια, στα συσσίτια και τις αυτοκτονίες. Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της κρίσης συγκεντρώνοντας τρόφιμα για όσους έχουν άμεση ανάγκη, όχι από τους ήδη φτωχούς αλλά από τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ που υποτιμούν συνεχώς τους μισθούς των εργαζομένων τους αλλά ανατιμούν συνεχώς τις τιμές των βασικών αγαθών διατροφής.

Είναι αδιανόητο τα ΜΑΡΚΕΤ να είναι ΓΕΜΑΤΑ με τρόφιμα και ο λαός να πεινάει!
Είναι αδιανόητο τα ΜΑΡΚΕΤ να είναι ΓΕΜΑΤΑ με τρόφιμα και ο λαός να ψάχνει στα σκουπίδια! Είναι αδιανόητο τα ΜΑΡΚΕΤ να είναι ΓΕΜΑΤΑ με τρόφιμα και τα παιδιά μας να λιποθυμούν λόγω υποσιτισμού!
Επειδή «δεν τα φάγαμε όλοι μαζί».

Επειδή η διανομή των αγαθών δεν γίνεται με βάση τις ανάγκες μας αλλά με τα ευρώ της τσέπης μας.

Επειδή εμείς δεν έχουμε να καλύψουμε τις στοιχειώδεις ανάγκες της ζωής μας.

Επειδή η κρίση αυτή δεν είναι δική μας, δεν τη δημιουργήσαμε εμείς, δεν την αναγνωρίζουμε και δεν θα την πληρώσουμε .

Επειδή η αλληλεγγύη είναι το σύνθημά μας και το όπλο μας.

Απαιτούμε βασικά είδη ανάγκης, για να καλύψουμε, έστω και μερικά, τις ανάγκες των εξαθλιωμένων από το σύστημα συνανθρώπων  της συνοικίας μας.

Αγωνιζόμαστε για να χτίσουμε την άλλη όχθη της κρίσης, που δεν μπορεί παρά να είναι, μία άλλη ζωή, σε ένα κόσμο ριζικά αλλαγμένο, επιτέλους ανθρώπινο, χωρίς εκμετάλλευση, καταπίεση, εξευτελισμό ανθρώπου από άνθρωπο.

Αν δεν εξεγερθούμε σ’ όλες τις γειτονιές, τα σπίτια μας, οι δρόμοι μας, οι πόλεις μας, θα γίνουνε οι μοντέρνες φυλακές των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών με σούπερ μάρκετ γεμάτα τρόφιμα κι απ΄ έξω ορδές πεινασμένων στα σκουπίδια τους.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ

(Συνέλευση κάθε Δευτέρα, 8.00μμ, ΚΤΙΡΙΟ 9Α , ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, πίσω από την εφορία της Ν. Ιωνίας)

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

(Συνέλευση κάθε Τετάρτη, 7.30 μμ, ΧΩΡΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ, Ιωλκού 33 Βόλος)

http://denplirono-anatropi.blogspot.gr/

Νέα Προοπτική τεύχος #530# Σάββατο 7 Ιουλίου 2012