Λαϊκές συνελεύσεις στην Αττική

Εδώ και καιρό οι λαϊκές συνελεύσεις συνοικιών έχουν οργανωθεί και μαζικοποιηθεί. Ο έκτακτος φόρος που προστέθηκε στον λογαριασμό της ΔΕΗ ξεσήκωσε και τα τελευταία νοικοκυριά που έμεναν απαθή στα άθλια μέτρα που μας επιβάλλονται. Οι λαϊκές συνελεύσεις που αυτή την στιγμή αριθμούνται σε δεκάδες μέσα στον νομό Αττικής αλλά και σε κάθε πόλη της Ελλάδας οργανώθηκαν να υπερασπιστούν το δίκιο τους αλλά εν τέλει και την ίδια τους την επιβίωση. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ούτε αυτό το χαράτσι μα ούτε και τα επόμενα που ετοιμάζουν. Τα 8 δις που υπολογίζουν να εισπράξουν από τους έκτακτους φόρους, (τη μείωση των μισθών και συντάξεων) ληστεύοντας εμάς, θα μείνουν αριθμοί ζωγραφισμένοι στα χαρτιά.

ΛΑΪΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ στην Αθήνα :

Βύρωνας Κερατσίνι

Κέντρο Πατήσια

Μαρούσι Πετράλωνα Χολαργός Περιστέρι

Ηλιούπολη Χαϊδάρι

Καλλιθέα Αγ. Ανάργυροι

Ελληνικό Δάφνη

Αιγάλεω

Λαϊκή Συνέλευση Χαϊδαρίου

Στην λαϊκή συνέλευση Χαϊδαρίου έχουμε αποφασιστεί μια σειρά από μέτρα που αγκαλιάζουν τα κοινωνικά και εργασιακά προβλήματα. Την προηγούμενη εβδομάδα οργανώθηκαν επιτροπές στις διάφορες γειτονιές της περιοχής με σκοπό την περιφρούρηση των σπιτιών από… τα τσακάλια τους εργολάβους που πληρώνονται με το κάθε σπίτι που του κόβουν το ρεύμα! Επαναφέρουμε το ρεύμα στους συνανθρώπους μας που δεν έχουν πληρώσει τη ΔΕΗ ενώ μαζεύτηκαν χρήματα για τους απεργούς της «ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ» που δίνουν πολύ μεγάλο εργατικό αγώνα.

Η αλληλεγγύη δεν είναι προσωπική, η πάλη δεν είναι ατομική, και η οργάνωση δεν είναι ελληνική…

Όλοι οι λαοί βρίσκονται αυτή την στιγμή στους δρόμους. Δύο εκατομμύρια Άγγλοι κατέβηκαν στην απεργία στις 30 Νοεμβρίου, οι αμερικάνοι έχουν καταλάβει την Wall Street, οι Ισπανοί σταματάνε τις κατασχέσεις σπιτιών που κάνουν οι τράπεζες, οι Ιταλοί, οι Ισραηλινοί, οι Γάλλοι, οι Πορτογάλοι, οι Χιλιανοί και η λίστα δεν έχει τελειωμό!

Μέσα στις λαϊκές συνελεύσεις παλεύουμε και χτίζουμε την αλληλεγγύη που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη.

Όμως ξέρουμε ότι αυτές δεν επαρκούν. Άλλωστε ο πόλεμος που μας έχουν κηρύξει είναι ταξικός και αυτό απαιτεί την οργάνωσή μας σε μια επαναστατική οργάνωση ικανή να συντρίψει τον καπιταλισμό.

ΡΜ

Δράσεις από την Λαϊκή Συνέλευση Πετραλώνων

Η Λαϊκή Συνέλευση Πετραλώνων – Θησείου – Κουκακίου συνεχίζει κάθε Κυριακή να γίνεται στην πλατεία Μερκούρη των Άνω Πετραλώνων ανελλιπώς. Μετά από κάθε συνέλευση ακολουθεί συλλογική κουζίνα με φαγητό που φέρνουν οι κάτοικοι της περιοχής σαν μία αναγκαιότητα στο διατροφικό πρόβλημα που αρχίζει να είναι εμφανές σε πολλούς κατοίκους των περιοχών μας ελλήνων και μεταναστών. Σχεδόν κάθε βδομάδα συνεχίζει δράσεις στη γειτονιά αλλά και κεντρικά για τα ζητήματα που αφορούν την κοινωνία. Πορεία για τα χαράτσια μέσα στη γειτονιά των Πετραλώνων στις 24 Νοέμβρη, δράσεις αλληλεγγύης και συμπαράστασης στο Αστυνομικό τμήμα Καλλιθέας για την επίθεση του κράτους και των ματ στους 8 συλληφθέντες από την παρέμβαση του κινήματος “δεν πληρώνω” στη ΔΕΗ την Παρασκευή 25 Νοέμβρη το απόγευμα, δράσεις στην ΔΕΗ της Καλλιθέας μαζί με την εκεί Λαϊκή Συνέλευση την Τετάρτη 30 Νοέμβρη, ενημερωτικά μοιράσματα φυλλαδίων για την μη πληρωμή των χαρατσιών στο Κουκάκι, τα Πετράλωνα και το Θησείο, αλλά και παρεμβάσεις σε εργασιακούς χώρους της γειτονιάς (super market Βερόπουλος στα Άνω Πετράλωνα) την 1η Δεκέμβρη ημέρα της γενικής απεργίας, με κλείσιμο της εισόδου στους καταναλωτές και το προσωπικό για μιάμιση περίπου ώρα και πριν την κεντρική διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας.

Τελευταία και σημαντική δράση κατοίκων που συμμετέχουν στην λαϊκή συνέλευση ήταν η συμμετοχή στην μοτοπορεία που έγινε με πρωτοβουλία της λαϊκής συνέλευσης Χολαργού – Παπάγου για την υποστήριξη του αγώνα των απεργών της Ελληνικής χαλυβουργίας. Μια πραγματικά πολύ σημαντική παρέμβαση με την συμμετοχή και άλλων λαϊκών συνελεύσεων από τον Πειραιά, το Κερατσίνι, την Νίκαια, την Ηλιούπολη, αλλά και αλληλέγγυων από την Δάφνη, το Περιστέρι, το Αιγάλεω και αλλού. Δόθηκαν τρόφιμα και οικονομική ενίσχυση στους απεργούς που πάνω από ένα μήνα αγωνίζονται ενάντια στις απολύσεις στο εργοστάσιο που έχουν φτάσει τις 50.

Η Λαϊκή συνέλευση Πετραλώνων έχει επίσης στήσει ένα δίκτυο αλληλεγγύης μέσω τηλεφώνων για περιπτώσεις διακοπής ρεύματος σε γείτονές μας και η ομάδα αλληλεγγύης της λαϊκής συνέλευσης επεξεργάζεται ζητήματα που θα προκύψουν στο άμεσο μέλλον με την εντεινόμενη από μεριάς κράτους φοροεισβολή στα πενιχρά εισοδήματα των εργατικών οικογενειών, των ανέργων, των συνταξιούχων.

Ένα άλλο επίσης σημαντικό εγχείρημα της συνέλευσης είναι ο κοινωνικός χώρος για την υγεία που λειτουργεί στο κατειλημμένο ΠΙΚΠΑ και όπου συμμετέχουν υγειονομικοί και μη. Εκ περιτροπής στο χώρο παρέχουν συμβουλευτική, επίλυση αποριών και υποστήριξη σε χρόνιες παθήσεις και γενικότερα σε θέματα ψυχικής και σωματικής υγείας χωρίς συνταγογράφηση φαρμάκων. Ενημέρωση σε θέματα φαρμακευτικής αγωγής και εναλλακτικών λύσεων. Μέτρηση πίεσης και σακχάρου, καθώς και αξιολόγηση εργαστηριακών εξετάσεων. Σεμινάρια αυτομόρφωσης και άλλα.

Ο ιστότοπος της συνέλευσης είναι: http:/laikisineleusipetralona.espivblogs.net

ΤΒ