ΛΑΡΚΟ:

ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ εμποδίζουν τη συνέλευση των εργατών

Συνάδελφοι εργάτες,
Οι γραφειοκράτες του Δ.Σ του σωματείου, ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, για άλλη μια φορά εμπόδισαν τους εργάτες να κάνουν Συνέλευση για να αποφασίσουν για την ζωή τους και το μέλλον τους. Παρά το ότι υποχρεώθηκαν να συγκαλέσουν Συνέλευση, μετά την συλλογή υπογραφών από τους ¨Ανεξάρτητους¨, έκαναν ό,τι πέρναγε από το χέρι τους ώστε αυτή να μην γίνει. Με το να μην πατήσουν το πόδι τους τα μέλη τους, αλλά και με πιέσεις και απειλές προς τους εργάτες να μην έρθουν, με τα πολλά πέτυχαν, για ελάχιστα άτομα, η Συνέλευση να μην έχει απαρτία, παρά το γεγονός ότι  στο παρελθόν έχουν γίνει Συνελεύσεις και χωρίς την τυπική απαρτία. Στη συνέχεια αρνούνται αντικαταστατικά να συγκαλέσουν νέα Συνέλευση με χαμηλότερη απαρτία.
Στην συγκέντρωση-ενημέρωση που έγινε, ο πρόεδρος του Δ.Σ του σωματείου είπε ότι το Δ.Σ, συμφωνώντας με την πρόταση των δικηγόρων, θέλει να επιβάλλει στους  εργάτες να μην κάνουν απεργίες και κινητοποιήσεις, να είναι ΚΑΛΑ Παιδιά μέχρι τα δικαστήρια να αποφασίσουν. Είναι γεγονός ότι οποιαδήποτε απόφαση δικαστηρίου θα βγει μετά από μήνες.
Ενώ η κυβέρνηση και οι Διευθυντές θα προωθούν τα σχέδιά τους για το ξεπούλημα της επιχείρησης, εμείς θα είμαστε απλοί παρατηρητές;
Συνάδελφοι εργάτες, πιστεύει κανείς στ’ αλήθεια ότι το εργοστάσιο θα συνεχίσει να λειτουργεί, δεν θα χαθούν θέσεις εργασίας, θα διατηρήσουμε τους μισθούς και τα δικαιώματά μας αν αυτά τα αναθέσουμε στους δικηγόρους, στους νόμους, στους Διευθυντές και στους πολιτικούς; Φυσικά ΟΧΙ, αυτοί μας έχουν οδηγήσει μέχρι εδώ.
Η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ, δεν θέλουν οι εργάτες να αναλάβουν δράση γιατί θέλουν να σπείρουν εφησυχασμό και να δώσουν χρόνο στην κυβέρνηση και την εργοδοσία για την προώθηση των σχεδίων τους. Το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ, στόχος δηλωμένος προς κάθε κατεύθυνση και από την τρόικα και την κυβέρνηση, είναι γεγονός. Η διαδικασία αυτή απαιτεί περικοπές μισθών, απολύσεις, κατάργηση εργατικών δικαιωμάτων ώστε η επιχείρηση να είναι πιο κερδοφόρα για τα διάφορα καράκια. Η πράξη Νομοθετικού Περιεχομέμου για την περικοπή των μισθών μας είναι ήδη η αρχή.  Αν αφήσουμε το χρόνο να  κυλήσει χωρίς να δράσουμε, θα βρεθούμε μπροστά σε πολύ δυσάρεστες καταστάσεις και οι γραφειοκράτες της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ θα μας λένε: Συνάδελφοι τι να κάνουμε τώρα; ας αποδεχτούμε τα τετελεσμένα.
ΕΙΝΑΙ ώρα εμείς οι εργάτες να αναλάβουμε δράση, να τους υποχρεώσουμε να κάνουν Συνέλευση και να πάρουμε αποφάσεις για κινητοποιήσεις.
ΕΙΝΑΙ καιρός ο αγώνας να περάσει στα χέρια των εργαζομένων, δεν πρέπει να αφήσουμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας στα χέρια των γραφειοκρατών.

Προκήρυξη των Aνεξάρτητων