Λευτεριά στις Khalida Jarrar και Khitam Saafin, ΠAΛAIΣTINIEΣ ΓYNAIKEΣ ΣTIΣ ΦYΛAKEΣ TOY IΣPAHΛ

 

Οι Ισραηλινές δυνάμεις κατοχής συνέλαβαν την αριστερή βουλευτή και συνήγορο των Παλαιστινίων κρατουμένων Khalida Jarrar από τη Παλαιστίνη σε μια στρατιωτική επιχείρηση πριν την αυγή της Κυριακής 2 Ιούλη μαζί με την Khitam Saafin, πρόεδρο των επιτροπών της Παλαιστίνης για τα δικαιώματα των γυναικών. Eπίσης συνέλαβαν και άλλους εννιά Παλαιστίνιους συμπεριλαμβανομένου του Ihab Massoud, έξι μόλις εβδομάδες από την αποφυλάκισή του καθώς και άλλους τέσσερις ηγέτες από το στρατόπεδο προσφύγων al-aroub. Το δίκτυο αλληλεγγύης στους φυλακισμένους Samidoun καλεί σε μια επείγουσα κινητοποίηση για την απελευθέρωσή τους.

 

Η Khalida Jarrar είναι το 13ο μέλος της νόμιμης επιτροπής της Παλαιστίνης που κρατείται από τις κατοχικές δυνάμεις του Ισραήλ. Η Khalida συλλαμβάνεται ένα χρόνο αφότου είχε αφεθεί ελεύθερη μετά από 13 μήνες φυλάκισης.

 

Η Khalida Jarrar συνελήφθη πρώτη φορά στις 2 του Απρίλη του 2015. Aρχικά ήταν υπό διοικητική κράτηση, και στη συνέχεια φυλακίστηκε χωρίς να της έχουν προσάψει κάποιες κατηγορίες και χωρίς να δικαστεί. Mετά τη διεθνή κατακραυγή για την υπόθεσή της η διοικητική κράτηση ακυρώθηκε και η υπόθεσή της πέρασε στα εξίσου διεφθαρμένα στρατιωτικά δικαστήρια του Ισραήλ.

 

Σε μια παρόμοια αρπαχτική επίθεση συνελήφθη και η Khitam Saafin, γενική γραμματέας της ένωσης Παλαιστινίων γυναικών, που έχει συμμετάσχει σε πολλές διεθνείς δράσεις προσπαθώντας να συνδέσει την πάλη των γυναικών παγκοσμίως με την πάλη των γυναικών της Παλαιστίνης.

 

Οι συλλήψεις όμως δεν σταματάνε εδώ, τουλάχιστον επτά ακόμη Παλαιστίνιοι αιχμαλωτίστηκαν, ανάμεσα σε αυτούς και ο Ihab Massoud που είχε αφεθεί ελεύθερος στις 12 Φλεβάρη, μετά από 16 χρόνια(!) στις Ισραηλινές φυλακές.

 

Το δίκτυο αλληλεγγύης στους κρατούμενους Samidoun καλεί σε μια επείγουσα διεθνή κινητοποίηση και απαιτεί την άμεση απελευθέρωση της Khalida Jarrar και της Khitam Saafin, επιφανείς ηγέτιδες του ριζοσπαστικού και φεμινιστικού κινήματος και αγωνίστριες για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Οι συλλήψεις της Jarrar και της Saafin είναι ξεκάθαρα μια προσπάθεια του Ισραήλ να επιτεθεί στο Λαϊκό κίνημα και να καταπιέσει ακόμη περισσότερο το λαό με το φόβο των συλλήψεων.

 

Καλούμε όλους τους φίλους της Παλαιστίνης και του λαού της να ενταχθούν στην καμπάνια αλληλεγγύης στην Khalida Jarrar και την Khitam Saafin. Οι συλλήψεις των  πολιτικών ηγετών στοχεύουν στη καταστολή του Λαϊκού κινήματος. Πρέπει να αντιμετωπισθούν με την αλληλεγγύη μας και την πάλη για την άμεση απελευθέρωσή τους.

 

Μετάφραση Γ. Φ.