Δεν είναι αθώοι, δεν έχουν ελαφρυντικά! Να καταδικαστούν και σε δεύτερο βαθμό οι ναζιστές δολοφόνοι

Μαζική παρουσία του κινήματος έξω από το εφετείο

Αρχίζει, το πρωί της Τετάρτης 15 Ιουνίου, η δίκη σε δεύτερο βαθμό, της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Το ΕΕΚ, αντιφασιστικές οργανώσεις, αριστερές και αναρχικές οργανώσεις και κόμματα καλούν σε μαζική παρουσία έξω από το εφετείο (Λεωφ. Αλεξάνδρας) στις 9 π.μ. και παρουσία στην προβλεπόμενη μακριά διαδικασία. Η προκήρυξη του ΕΕΚ αναφέρει:

Η κινητοποίηση της νεολαίας, του λαού και της εργατικής τάξης, την Τετάρτη 15 Ιουνίου στο εφετείο, στην έναρξη της δευτεροβάθμιας δίκης της φασιστικής “χρυσής αυγής”, είναι αναγκαία, προκειμένου να απαιτήσουμε μαζικά, αποφασιστικά και ασυμβίβαστα, να καταδικαστούν οριστικά και αμετάκλητα, τα σαπρόφυτα του καπιταλιστικού συρφετού, οι ναζί δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και θύτες δεκάδων δολοφονικών επιθέσεων σε μετανάστες, εργάτες, αντιφασίστες αγωνιστές. 

Η πρωτόδικη καταδίκη της ναζιστικής συμμορίας ως εγκληματικής οργάνωσης, είναι το αποτέλεσμα του μακρόχρονου αντιφασιστικού αγώνα και της κορυφωσής του, στις 7 Οκτώβρη του 2020, όταν οι δεκάδες χιλιάδες λαού που πλημμύρισαν τους δρόμους έξω από το Εφετείο, προκάλεσαν μεγάλο πολιτικό γεγονός, αναγκάζοντας την κυβέρνηση, να εξαπολύσει την ήδη προαποφασισμένη κατασταλτική της επιχείρηση σχεδόν αμέσως μετά την ανακοίνωση της καταδικαστικής απόφασης που προκάλεσε θύελλα πανηγυρισμού των διαδηλωτών.  Ο λαός κατέβηκε στους δρόμους, γιατί  από ταξικό ένστικτο δεν είχε καμία εμπιστοσύνη στην αστική δικαιοσύνη του αστικού κράτους, του βασικού προστάτη και χρήστη των ναζί. Αυτό πρέπει να κάνουμε και πάλι, ενάντια σε κάθε επανάπαυση και για όσο χρειαστεί!   

Η χρυσαυγίτικη συμμορία και τα διάφορα θραύσματα της κρίσης της, είναι εσμός έμμισθων από το κράτος κοινωνικών αποβλήτων στην υπηρεσία του κεφαλαίου, ενάντια στο εργατικό κίνημα και την πρωτοπορία του. Παρά την φυλάκιση ορισμένων υψηλόβαθμων στελεχών τους -μια φυλάκιση ανά πάσα στιγμή έτοιμη να τερματιστεί – όπως έχει ήδη γίνει με ορισμένους από δαύτους και η οποία δείχνει με προκλητικό τρόπο τα προνόμια των φασιστών έναντι της μεγάλης, αφανούς μάζας των φυλακισμένων- οι φασίστες χαίρουν, μέσα στο κράτος, υψηλής προστασίας από τους θεσμικούς παράγοντες της αστικής τάξης και πρώτα απ’ όλα από τους σημερινούς κυβερνώντες, οι οποίοι αποδεικνύουν στην πράξη, τους αξεδιάλυτους ταξικούς, πολιτικούς και αντικομμουνιστικούς ιδεολογικούς τους δεσμούς με τους φασίστες, με την αναγκαιότητα για αυτούς, της πάση θυσία διατήρησής τους, να πηγάζει από τα απειλούμενα ταξικά τους συμφέροντα και τις κοινές αντεπαναστατικές τους παραδόσεις και δοξασίες. Αυτή η κρατική πολιτική προστασίας των φασιστών, είναι μια σύμφυτη στο αστικό κράτος σχέση με τους φασίστες στο εσωτερικό του, η οποία δεν περιορίζεται μόνο στο δεξιό κυβερνών κόμμα του “Νόμου και της Τάξης”, τη Νέα Δημοκρατία των δολοφόνων του Νίκου Τεμπονέρα και του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αλλά εκτείνεται και στις υπόλοιπες μερίδες όλων των αστικών πολιτικών κομμάτων και ομάδων. 

Ενώ ο σαπισμένος κόσμος του κεφαλαίου,  συγκλονίζεται από έναν χωρίς προηγούμενο σεισμό της ιστορίας, μέσα στους ανεξέλεγκτους σπασμούς της οικονομικής, πολιτικής, ιδεολογικής και πολιτιστικής κρίσης που άρχισε το 2007 παίρνοντας ανεξέλεγκτες μορφές μετά το 2008, εκκρίνει με επιταχυνόμενους ρυθμούς τον φασισμό, τον ναζισμό, τον εθνικισμό, τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και κάθε άλλη αντεπαναστατική μορφή βαρβαρότητας και κτηνωδίας. Ο βασικός ένοχος, προστάτης και τροφοδότης του φασισμού, είναι ο διεθνής λυκοφωτικός ιμπεριαλιστικός καπιταλισμός, δηλαδή το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ, η Ε..Ε και οι ντόπιες τους αστικές τάξεις και οι κυβερνήσεις τους, οι οποίοι μέσα στην επιθανάτια αγωνία και παρακμή τους, εξοπλίζουν τις φασιστικές συμμορίες Αζόφ στην Ουκρανία, στον πόλεμο ενάντια στους εργάτες και το λαό του Ντονμπάς και της Ρωσίας. Και είναι η εργατική τάξη και ο λαός, οι καταπιεσμένοι όπου γης,  μέσα από την διεθνιστική κινητοποίηση για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και την ικανοποίηση όλων των κοινωνικών αναγκών για Δουλειά-Παιδεία-Ελευθερία, οι μόνοι που  μπορούμε και πρέπει να διαλύσουμε το φασισμό και κάθε μορφή καπιταλιστικής αντεπανάστασης, εκμετάλλευσης, καταπίεσης και εξευτελισμού ανθρώπου από άνθρωπο.  Και τώρα, όπως και πάντα και μέχρι την οριστική νίκη, εμπρός για την συντριβή του φασισμού, με την νικηφόρα προλεταριακή επανάσταση, την κατάληψη της εξουσίας από τους εργάτες και τον προλεταριακό διεθνισμό. Όλοι στους δρόμους! Λευτεριά στο λαό-θάνατος στο φασισμό! Ο Παύλος Φύσσας ζει, τσακίστε τους ναζί! 

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ

(neaprooptiki.gr)