ΛΕΥΤΕΡΙΑ στον Sami Solmaz

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση του κουρδικής καταγωγής αγωνιστή και πολιτικού πρόσφυγα Salmi Solmaz ο οποίος κρατείται στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου απειλούμενος με έκδοση στην Τουρκία. Ο Sami Solmaz, μέλος του Τουρκικού αριστερού κόμματος TKP/ML, συνελήφθη στο λιμάνι της Πάτρας στις 27 Απριλίου παρά το γεγονός ότι είναι αναγνωρισμένος πολιτικός πρόσφυγας από το Γαλλικό κράτος.
Καταγγέλουμε την αθλιότητα των ελληνικών διωκτικών αρχών που ποδοπατούν κάθε έννοια δικαίου και συλλαμβάνουν έναν αναγνωρισμένο πολιτικό πρόσφυγα. Η ευθύνη ανήκει ακέραια στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και σε όσους αναγνώρισαν την Τουρκία του Σουλτάνου Ερντογάν σαν “ασφαλή τρίτη χώρα” με την αντιπροσφυγική Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. Η ευθύνη ανήκει σε όσους έχουν στήσει αυτήν την Ευρώπη Φρούριο για τους πρόσφυγες και Φυλακή των λαών της.
Η κράτηση ενός και πλέον μήνα ενός αγωνιστή δείχνει πως το μήνυμα είναι σαφώς η τρομοκράτηση του εργατικού-λαϊκού κινήματος.
Η απειλή έκδοσής του στην Τουρκία είναι σκάνδαλο. Ο μόνος τρομοκράτης ενάντια στον Τουρκικό λαό είναι ο ίδιος ο Σουλτάνος Ερντογάν και οι σκοτεινοί κύκλοι τους οποίους υποθάλπει, όχι η αριστερά και οι αγωνιστές του εργατικού κινήματος.
Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση του Sami Solmaz και την παύση κάθε δίωξης εναντίον του.
Καμία σκέψη για έκδοση του στην Τουρκία.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

Mάης 2019