Συναυλίες Επίχρισμα του Mνημονίου με μουσική

Συναυλίες

Επίχρισμα του Mνημονίου με μουσική

Nα θέλουν κάποιοι να περάσουν τα Mνημόνια χρεοκοπίας του εργαζόμενου λαού και της χώρας υπό τον ήχο της μουσικής πάει πολύ. Yπερβαίνει το μέτρο να υποστηρίζουν τα Mνημόνια καταστροφής του βιοτικού επιπέδου, των μισθών και των συντάξεων, και μετά να επιχειρούν να γλυκάνουν τον πόνο των ανθρώπων με ολίγην μουσική.  

O Γιώργος Nταλάρας, ένας τραγουδιστής που ξεκίνησε την καριέρα του με το «πάγωσε η τσιμινιέρα» για να καταλήξει προπαγανδιστής των Mνημονίων, μάλλον υπερέβη το μέτρο. Γι’ αυτό οι αντιδράσεις του κόσμου ήταν μάλλον αναμενόμενες.
Έτσι, οι αντιδράσεις στις συναυλίες του συνεχίζονται. Μετά το Ίλιον, στη Δάφνη, το κλειστό γήπεδο μπάσκετ Μουρούτσος έγινε θέατρο φραστικών αντιπαραθέσεων και όχι μόνο. Αυτήν τη φορά και κάποια νεράτζια, μανταρίνια, μπουκάλια νερό, αλλά και καποια κέρματα ταξίδεψαν προς τη σκηνή, ενώ από το γιουχάισμα δεν γλίτωσε και δεξιός δήμαρχος Σταυριανουδάκης.
Αιτία της στοχοποίησης του Νταλάρα αποτέλεσαν οι δηλώσεις του στην τηλεόραση υπέρ του Mνημονίου αλλά και το γεγονός ότι οι συναυλίες δίνονται κυρίως στην B’ Αθήνας όπου όλος τυχαίως η σύζυγός του Άννα Νταλάρα εκλέγεται βουλευτής. Ανάμεσα στους χορηγούς των «δωρεάν» συναυλιών  είναι  κυπριακή εταιρία τηλεφωνίας CYTA που μοίραζε τα διαφημιστικά της φυλλάδια. Βεβαίως, το «κράξιμο» ενός καλλιτέχνη δεν συνάδει με την κουλτούρα της αριστεράς. Όμως στην προκειμένη περίπτωση η διαμαρτυρία δεν αναφέρεται στον τραγουδιστή. Στοχεύει τον προπαγανδιστή του Μνημονίου.
Πολιτική παρέμβαση στην εκδήλωση με προκηρύξεις έκανε το ΕΕΚ, οι λαϊκές συνελεύσεις  Δάφνης-Υμηττού και Αγ. Δημητρίου. Η δεύτερη με πανό «η κρίση δεν διασκεδάζεται, έξω οι Νταλάρες από τις γειτονιές μας». Ιδιαίτερα θερμή υποδοχή είχε και η προκήρυξη της δημοτικής κίνησης ΜΑΡΙΔΑ που παρατίθεται:

Ποτέ ως τώρα δεν ήταν πιο έντονη η αναξιοπιστία, η σήψη και η δυσωδία των καπιταλιστικών κομμάτων και των πολιτικών τους εκπροσώπων!
Πότε ως τώρα δεν επιδεινώθηκε τόσο ραγδαία και χωρίς προοπτική βελτίωσης η ζωή των ανθρώπων στη χώρα μας!
Οι άθλιοι πολιτικάντηδες του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ αφού έχωσαν ένα ολόκληρο λαό στην φυλακή της τρόικας και των αγορών συνυπέγραψαν τα μνημόνια του ξεπουλήματος της χώρας, εξαθλίωσαν έναν ολόκληρο λαό και δεσμεύτηκαν ταυτόχρονα στα αφεντικά τους πως θα είναι άξιοι δεσμοφύλακες για τα επόμενα 20 χρόνια. Επελαύνουν σαν οδοστρωτήρας σε κάθε έννοια κοινωνικού κράτους, υγεία, παιδεία, παροχές, κόβουν μισθούς, συντάξεις με την δικαιολογία πως δεν υπάρχουν λεφτά, ενώ την ίδια στιγμή στέλνουν εκατομμύρια στο εξωτερικό για να εξασφαλίσουν τα δισέγγονά τους και ταυτόχρονα οργανώνουν μια ελεγχόμενη μετάβαση σε ένα ανεξέλεγκτο χρεοστάσιο.
Ούτε τα ΜΑΤ, ούτε τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ αλλά ούτε και οι δήθεν «φιλανθρωπικές» συναυλίες τύπου Νταλάρα πρόκειται να κατευνάσουν τη λαϊκή οργή για το έγκλημα που διαπράττεται σε όλη την κοινωνία και τη χώρα. Το αντίθετο: Δεν μας φοβίζουν μας εξοργίζουν!

Στο δήμο μας …
Η Δημοτική αρχή του Σταυριανουδάκη που εκλέχτηκε με την στήριξη της ΝΔ και της Ντόρας Μητσοτάκη – Κούβελου είναι ιμάντας μεταβίβασης της κυβερνητικής πολιτικής του Μαύρου Μετώπου υπό την αιγίδα του τραπεζίτη Παπαδήμ(ι)ου. Όχι μόνο δεν αντιστάθηκε σε τίποτα αλλά απέφυγε επιμελώς οποιουδήποτε είδους δημόσιο απολογισμό για την κατάσταση στο Δήμο ως όφειλε, αλλά και κάθε ανοιχτό διάλογο με τους δημότες.
Ακόμη και το ψήφισμα που έβγαλε το Δημοτικό Συμβούλιο για τα χαράτσια της ΔΕΗ κάτω από την πίεση των αριστερών παρατάξεων αλλά και της Λαϊκής Συνέλευσης Δάφνης – Υμηττού αλλοιώθηκε αφού προστέθηκε για αυτούς που δεν πληρώνουν η φράση “με δική τους ευθύνη” παίζοντας το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου.
Την ίδια στιγμή η μείωση των μισθών των υπαλλήλων, η έλλειψη προσωπικού και οι περικοπές κονδυλίων από την κεντρική εξουσία έχουν οδηγήσει την κατάσταση σε αδιέξοδο με τραγικές συνέπειες:

  • Τα απορριμματοφόρα πολλές φορές δεν μαζεύουν τα σκουπίδια γιατί δεν υπάρχει πετρέλαιο. Δρόμοι με λακκούβες και ξηλωμένα τουβλάκια δεν επισκευάζονται με κίνδυνο ατυχημάτων, λόγω έλλειψης προσωπικού.
  • Οι παιδικοί σταθμοί δεν έχουν απορρυπαντικά για σφουγγάρισμα ούτε σαπούνι για τα χέρια. Για μήνες δεν υπήρχε στα γεύματα καθόλου κρέας. Στους βρεφονηπιακούς σταθμούς αντί για γάντια χρησιμοποιούνται σακούλες σουπερμάρκετ. Και σα να μην έφτανε αυτό οι γονείς εξακολουθούν να πληρώνουν τροφεία!!!

Θα τους αφήσουμε για πολύ ακόμη;;;   Να πάρουμε την ζωή μας στα χέρια μας!
Η δημοτική κίνηση της Μ.ΑΡΙ.ΔΑ. τόσο μέσα στο Δημοτικό συμβούλιο όσο και με την συμμετοχή της σε όλα τα κοινωνικά δρώμενα στην περιοχή θεωρεί πως η καλύτερη άμυνα στην κοινωνική λαίλαπα και τα χειρότερα που μας ετοιμάζουν είναι η επίθεση στο ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα και τους εκφραστές του που έδωσαν γη και ύδωρ στην τρόικα και τους διεθνείς τοκογλύφους.

  •     Συμμετέχουμε και ενθαρρύνουμε όλες τις από τα κάτω μορφές αυτοοργάνωσης.
  •     Παλεύουμε για την ενότητα στη δράση χωρίς αποκλεισμούς, και χωρίς εκ των προτέρων συμφωνίες και καπελώματα.
  •     Όχι στα χαράτσια! ΔΕΗ, νερό, συγκοινωνίες, υγεία και παιδεία είναι δημόσια αγαθά και πρέπει να παρέχονται δωρεάν.
  •     Εθνικοποίηση των τραπεζών αλλά και των μέσων παραγωγής κάτω από εργατικό έλεγχο!
  •     Κατάργηση του χρέους. Δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε!
  •     Κάτω η κυβέρνηση Παπαδήμου-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και οι συμφωνίες – μαγειρέματα με τους τοκογλύφους!

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ!!!