Απ’ ό,τι φαίνεται, οι μαθητές των οποίων η φωνή είχε ακουστεί όταν είχαν βγει στους δρόμους και είχαν αντιμετωπιστεί με ΜΑΤ και χημικά, αυτοί ήταν που τελικά ήθελαν περισσότερο από όλους να λειτουργήσουν τα σχολεία με τα σωστά μέτρα προστασίας, σε αντίθεση με το υπουργείο Παιδείας!

Για ακόμα μια φορά η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας δείχνουν ένα πρόσωπο αδιαφορίας για την δημόσια εκπαίδευση και υγεία καθώς, έπειτα από το πρώτο κύμα της πανδημίας, τα σχολεία μας άνοιξαν χωρίς τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ασταθή κατάσταση που επικρατούσε. Τα περισσότερα Λύκεια και Γυμνάσια της Ελλάδας διαμαρτυρήθηκαν μέσω καταλήψεων και κατέβηκαν στους δρόμους με σκοπό να ληφθούν μέτρα για να εξασφαλιστεί η υγεία των συμμαθητών και των καθηγητών τους. Τότε μας έδειχναν με το δάχτυλο και μας έλεγαν ότι είμαστε τα παιδιά που θέλουν να χάσουν μάθημα, με την κυρία Κεραμέως μάλιστα να βγάζει ένα αυταρχικό ΦΕΚ, το οποίο ανάγκαζε τους καθηγητές να κάνουν διαδικτυακά μάθημα σε περίπτωση που το σχολείο είναι υπό κατάληψη και απαγόρευε σε όσους μαθητές ήταν μέρος της να συμμετέχουν σε μαθήματα, απόφαση που είναι αντιφατική με τον θεσμό της δημόσιας εκπαίδευσης.

Τώρα, που η κατάσταση έφτασε εκεί που προβλεπόταν, μας κλείνουν για ακόμη μια φορά μέσα στα σπίτια μας δηλώνοντάς μας πως είναι καθ’ όλα έτοιμοι για την διεξαγωγή μαθημάτων μέσω τηλεκπαίδευσης. Χωρίς να αντιλαμβάνονται πως το διαδίκτυο και η συσκευή δεν είναι διαθέσιμη σε κάθε σπίτι.

Οι αποδόσεις των μαθητών πέφτουν, οι καθηγητές αδυνατούν να κάνουν την δουλειά τους και προχωράμε με τα μάτια κλειστά για ακόμα μια φορά.

Εμείς ως μαθητές καταδικάζουμε την Κυβέρνηση η οποία συνεχίζει να παίρνει απαράδεκτες αποφάσεις όχι μόνο για τον μέλλον των μαθητών πλέον, αλλά και για ολόκληρη την χώρα.

ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΕΔΩ,
ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΘΟΝΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΑΤΕ.

Αθήνα, 18 Δεκεμβρίου 2020

Φωτογραφίες: Θόδωρος Κουτσουμπός