του Γιώργου Τζ.

Μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Πολιτών Γειτονιών Πατησίων, πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Τετάρτης 17/7, μαζική συγκέντρωση στο πάρκο Μηναΐδη – Φωτιάδη επί της οδού Ιακωβάτων και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της περιοχής.

Πλήθος κατοίκων όλων των ηλικιών, εκπαιδευτικοί, συλλογικότητες της περιοχής, η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα και άλλες αριστερές δημοτικές κινήσεις, μετανάστες κ.α, διαδήλωσαν ενάντια στην Δημοτική Αρχή Μπακογιάννη που θέλει να καταστρέψει το Πάρκο κόβοντας και τα 180, μερικά από αυτά μεγάλα, πλατάνια.

Όλα ξεκίνησαν την Πέμπτη 7 Ιουλίου, όταν η Δημοτική Αρχή Μπακογιάννη έστειλε τους εργολάβους της, που άρχισαν να κόβουν δέντρα και θάμνους στο Πάρκο. Αν δεν γινόταν μήνυση από κάτοικο, για παράνομη υλοτομία, θα είχαν κόψει όλα τα δένδρα! Στις δίκαιες διαμαρτυρίες των κατοίκων, που ρωτούσαν τι συμβαίνει, απάντησαν με ΜΑΤ, βίαιες επιθέσεις και χρήση χημικών ακόμα κάθε ενάντια σε υπερήλικες κατοίκους. Τελικά η καταστροφή γίνεται, υποτίθεται, για σχολική στέγη για νήπια, δηλαδή τσίγκινα κοντέινερ  που θα μαντρώσουν 200 νήπια καταστρέφοντας το Πάρκο που αυτά παίζουν!

Εδώ και 5 χρόνια, είχαν υποχρέωση να φτιάξουν χώρους για τα νήπια, αλλά 3 χρόνια ο Καμίνης και 2 χρόνια ο Μπακογιάννης ασχολούνται με πιλοτικά προγράμματα σπατάλης για δήθεν αναπλάσεις, στην πράξη αρπακτές εργολάβων φίλων τους.

Να βρούνε τώρα αξιοπρεπείς χώρους στέγασης για τα παιδιά, όχι να φυτευτούν κοντέινερ που θα μείνουν για πάντα, όχι να καταστρέφουν Πάρκα και ελεύθερους χώρους.

Θέλουμε πίσω την «ανάσα ζωής » το Πάρκο Φωτιάδη, τον ελεύθερο χώρο για περίπατο και παιχνίδι, για βόλτα με τα ζώα μας.

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΔΕΝΔΡΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ, ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΣΕ ΚΟΝΤΕΪΝΕΡ.