Μετά από επίμονη καμπάνια του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης στο Ίλιον πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 28/3 συγκέντρωση εκατοντάδων κατοίκων της περιοχής έξω από το Κέντρο Υγείας Ιλίου με σκοπό την υπεράσπιση της Πρωτοβάθμιας Υγείας και να δοθεί μια δυναμική απάντηση στην απειλή της σιωπηρά σχεδόν προγραμματισμένης απειλής να κλείσει το Κέντρο Υγείας.

Περισσότεροι από 400 – 450 κάτοικοι της περιοχής ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Κοινωνικού Ιατρείου Ιλίου που για δύο περίπου μήνες πραγματοποίησε μια επίμονη καμπάνια στην περιοχή του Ιλίου μοιράζοντας περισσότερες από 3500 προκηρύξεις και καλέσματα για την συγκέντρωση έξω από το Κέντρο Υγείας. Στη διάρκεια της συγκέντρωσης βγήκαν και συμμετείχαν στη συγκέντρωση και οι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας.

Στην συγκέντρωση λίγες ημέρες πριν από την πραγματοποίησή της δήλωσαν συμμετοχή και το Σωματείο Συνταξιούχων της ευρύτερης περιοχής, όπως και άλλες συλλογικότητες Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, Σύλλογος Γυναικών κ.ά.

Στην προετοιμασία και την επιτυχία της συγκέντρωσης, έπαιξε σημαντικό ρόλο η στήριξη της Εργατικής Συμμαχίας στα Δυτικά και η Αριστερή Κίνηση Ιλίου.

Στη συγκέντρωση της Τρίτης 28/3 πέραν του σ. Δημήτρη Γεωργίου που ήταν ο κεντρικός ομιλητής εκ μέρους του Κοινωνικού Ιατρείου Ιλίου, αλλά και των υγειονομικών που δουλεύουν στο συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας, χαιρέτισε ο εκπρόσωπος των Συνταξιούχων, όπως και ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Νίκος Σταματόπουλος.

Μετά το τέλος των ομιλιών ένα σημαντικό μέρος των συγκεντρωμένων συγκρότησε πορεία που διέσχισε τους κεντρικούς δρόμους της περιοχής και πραγματοποίησε παρέμβαση στο Δημαρχείο του Ιλίου.

Ακολουθεί ενα από τα βασικά κείμενα/καλέσματα με τα οποία προετοιμάσθηκε η συγκέντρωση στο Κέντρο Υγείας. Η συγκεκριμένη παρέμβαση από πλευράς Κοινωνικού Ιατρείου Ιλίου και με την στήριξη της Εργατικής Συμμαχίας στα Δυτικά φιλοδοξεί να συνεχισθεί και σε άλλες περιοχές της Δυτικής Αθήνας στις οποίες έτσι κι αλλιώς τα Κέντρα Υγείας κλείνουν το ένα μετά το άλλο.

Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ιλίου

Σας προσκαλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Κ.Υ [ΙΚΑ] Ιλίου επί των οδών Αχαίας και Καλαβρύτων στο ‘Ιλιον, την Τρίτη, 28 Μαρτίου 2023 στις 11 πμ.

Γιατί;

Γιατί κινδυνεύει να κλείσει, όπως έχουν ήδη κλείσει είκοσι ένα [21]υποκαταστήματα του τέως ΙΚΑ στην Αττική.

Αυτά δεν είναι λόγια, είναι πράξεις.

Συγκεκριμένα έχουν ήδη κλείσει τα Κέντρα Υγείας : Ν. Ζωή,

Ανθούπολη, Κολοκυνθού, Ανάκασα, Γεροβουνού, Κεντρικό Καματερού, Ζεφυρίου, Αγ. Βασιλείου Πειραιά, Μπουμπουλίνας Πειραιά, Καμινίων, Χαραυγής, Βύρωνα, Νεάπολης Νίκαιας, Αγ. Βαρβάρας, Κοκκινιάς, Σχιστού Κορυδαλλού, Μεταμόρφωσης, Λιούμη Αιγάλεω, Νέας Περάμου, Μάνδρας, Ελευσίνας, Μεγάρων.

Τί συμβαίνει με το Κ.Υ Ιλίου;

Τον Μάρτιο του 2014 είχε περίπου 55 γιατρούς.

Σήμερα, Μάρτιος 2023 έχει περίπου 10 γιατρούς.

Έως το τέλος του χρόνου -λόγω συνταξιοδότησης- θα έχουν απομείνει περίπου 5 γιατροί!!

Δεν διορίζουν συνειδητά μόνιμους γιατρούς επί 20 χρόνια με σκοπό να τό κλείσουν και αυτό.

Ποιός οργανώνει το κλείσιμο;

Η κυβέρνηση ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ μαζί με όλες τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις.

Ποιά είναι η θέση του δημάρχου ΖΕΝΕΤΟΥ στο πρόβλημα;

Είναι ακριβώς ίδια με αυτή της κυβέρνησης. Πλήρης και συνειδητή αδιαφορία. Ας κλείσει.

Και οι δύο, Μητσοτάκης και Ζενέτος ”δουλεύουν” για να στείλουν τους εργαζόμενους ως εμπόρευμα στους ιδιώτες. Συμμετέχουν και οι δύο στην διάλυση του ΕΣΥ.

Τρίτη 28 Μαρτίου 2023, ώρα 11 π.μ. στο Κ.Υ Ιλίου

Ας είμαστε όλοι εκεί.

Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ιλίου