ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ LUFTHANSA

Η μεγαλύτερη απεργία στην ιστορία της Lufthansa εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες. Η απεργία επηρεάζει την επιβατική κίνηση χιλιάδων επιβατών αλλά και τη μεταφορά χιλιάδων τόνων εμπορευμάτων.

Ήδη η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Ευρώπης έχει καταγράψει ζημιές εκατομμυρίων ευρώ.
Την απεργία έχουν κηρύξει πιλότοι και αεροσυνοδοί διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική περικοπών της διεύθυνσης της εταιρίας.
Την περασμένη εβδομάδα η απεργία οδήγησε στην ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων και την ταλαιπωρία εκατοντάδων χιλιάδων επιβατών. Παράλληλα οι κινητοποιήσεις επηρεάζουν και την Lufthansa Cargo, η οποία μεταφέρει εμπορεύματα κάθε είδους, ψάρια, οπωρολαχανικά ή ανταλλακτικά για μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας.
Η απεργία δεν μπορούσε να έρθει σε χειρότερη στιγμή για τη γερμανική εταιρία, λέει ο Μίχαελ Γκέτγκενς από την Lufthansa Cargo: «Δεν είναι η πρώτη απεργία αλλά η πέμπτη φέτος που πραγματοποιείται στην Lufthansa και τις θυγατρικές της. Επιπλέον η απεργία στην περίοδο πριν από Χριστούγεννα, στην οποία παραδοσιακά η Lufthansa Cargo κάνει τον μεγαλύτερο τζίρο της, αποτελεί πολύ σημαντικό πλήγμα».
Υπολογίζεται ότι οικονομική ζημιά ανέρχεται στα 10 εκατομμύρια ευρώ ανά εβδομάδα, λέει το διευθυντικό στέλεχος της εταιρίας. Οι επιπτώσεις είναι ευρύτερες, σε όλη τη γερμανική οικονομία. Το γερμανικό εμποροβιομηχανικό επιμελητήριο υπολογίζει τις ζημιές για την γερμανική οικονομία στα 25 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα.
Ωστόσο, ο επικεφαλής της Lufthansa Κάστερν Σπορ διαβεβαιώνει μετόχους και αναλυτές ότι δεν θα υποχωρήσει από την πολιτική περικοπών.