Μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στη Χαλκίδα

Μετά από συντονισμό και απόφαση των Εργατικών Κέντρων Στερεάς Ελλάδας η κεντρική συγκέντρωση της Γενικής Απεργίας της Τρίτης 18 Φεβρουαρίου στην περιοχή οργανώθηκε στην Χαλκίδα.
Η μέρα ξεκίνησε με συγκέντρωση στην πλατεία Βούρκου στην Χαλκίδα, όπου μαζεύτηκαν εργάτες, σωματεία, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα από όλη την περιοχή για να διαδηλώσουν ενάντια στην καταβαράθρωση του ασφαλιστικού, αλλά και να σταθούν αλληλέγγυοι στον αγώνα της ΛΑΡΚΟ.
Στην εκδήλωση μίλησαν εκπρόσωποι από όλες τις εργατικές οργανώσεις που συμμετείχαν στην διαδήλωση, ανάμεσά τους εκπρόσωποι από το σωματείο της ΛΑΡΚΟ, την ομοσπονδία μετάλλου, το τοπικό παράρτημα της ομοσπονδίας γάλακτος, τροφίμων και ποτών, την τοπική ΕΛΜΕ, των μαθητών του γειτονικού σχολείου, των φοιτητών της εστίας πρώην ΤΕΙ Χαλκίδας και των εργατικών κέντρων Θήβας, Χαλκίδας, Λειβαδιάς και Λαμίας. Εκπροσωπώντας το εργατικό κέντρο Λειβαδιάς μίλησε ο αντιπρόεδρός του και στέλεχος του ΕΕΚ Σωτήρης Παπαδημητρίου, ο οποίος, εντός των άλλων, τόνισε την ανάγκη για στήριξη του αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ και την αναγκαιότητα όλης της εργατικής τάξης να συνειδητοποιήσει ότι αντιμετωπίζει τον ίδιο αντίπαλο μαζί τους και να ενωθεί ενάντια σε όλους αυτούς που της καταστρέφουν την ζωή. Η συγκέντρωση αυτή, σημείωσε, και ο αγώνας της ΛΑΡΚΟ είναι απαραίτητο να είναι η απαρχή για την συνένωση όλων των αγώνων της εργατικής τάξης και το θεμέλιο για την υπέρβαση της διάσπασής της.
Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών η συγκέντρωση πορεύτηκε με περισσότερο από τρεις χιλιάδες συμμετέχοντες μέσα από την Χαλκίδα προς την ψηλή γέφυρα, την οποία και κατέλαβε συμβολικά για μία ώρα.