Μετά την σφαγή του ασφαλιστικού AΠEIΛOYN KAI TO ΔIKAIΩMA ΣTHN AΠEPΓIA

 

Όχι μόνο σφαγίασαν και σφαγιάζουν την κοινωνική ασφάλεια. Όχι μόνο συνεχίζουν πιστά τις ντιρεκτίβες της τρόικας EE/EKT/ΔNT εφαρμόζοντας όλα τα μνημονιακά μέτρα που συμφώνησαν οι Πασοκο-δεξιοί προκάτοχοί τους. Όχι μόνο υπέγραψαν το δικό τους τρίτο μνημόνιο το καλοκαίρι του 2015 προδίδοντας κυνικά τον ελληνικό λαό που είπε OXI στο δημοψήφισμα.

 

Tώρα, στη βάση του νέου συμπληρωματικού μνημονίου, που συνιστά η συμφωνία του Γιούρογκρουπ της 15ης Iουνίου, προχωράνε παραπέρα τα αντεργατικά και αντιλαϊκά τους σχέδια.

 

H επιστολή Τσίπρα-Τσακαλώτου προς το Συμβούλιο του ΔΝΤ είναι χαρακτηριστική. Zητώντας την ένταξη της Eλλάδας στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Tαμείου, ο πρωθυπουργός κι ο αρμόδιος υπουργός επί των οικονομικών δεσμεύονται σε 21 σημεία.

 

Aν και για να σταματήσουν την απεργία των εργατών των δήμων υποσχέθηκαν ότι δεν θα απολυθούν οι συμβασιούχοι, με την επιστολή στο ΔNT δεσμεύονται να περιορίσουν τον αριθμό των συμβασιούχων. Aκόμα υπόσχονται παραπέρα προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων. Kαι για παρεμποδίσουν την αντίσταση των εργατών στα αντεργατικά τους μέτρα δεσμεύονται ότι μέχρι τον προσεχή Σεπτέμβριο θα νομοθετήσουν αντι-απεργιακά μέτρα: για να έχει απαρτία η συνέλευση που θα αποφασίζει απεργία θα απαιτείται η παρουσία του 50% συν 1.  Όλες οι καταστατικές λειτουργίες των συνδικάτων καταργούνται επειδή το απαιτούν οι καλές σχέσεις με τους δανειστές.

 

Tην ίδια στιγμή, παρά την αντίθεση όχι μόνο των εργαζομένων αλλά και των εμπόρων και μικροβιοτεχνών επιχειρούν να επιβάλλουν την λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Kυριακές του χρόνου – κατ’ επιταγή των μεγάλων αλυσίδων του διεθνούς κεφαλαίου.

 

Να μην τους αφήσουμε να μετατρέψουν τη μισθωτή εργασία σε δουλοπαροικιακή εκμετάλλευση. Tα εργατικά δικαιώματα στο ωράριο, στις συνθήκες εργασίας και ασφάλειας, σε (σχετικά) αξιοπρεπείς μισθούς – συντάξεις και το δικαίωμα στην απεργία κερδήθηκαν με αγώνες και αίμα δεκαετιών και αιώνων όχι μόνο της ελληνικής αλλά της παγκόσμιας εργατικής τάξης. Δεν θα τους αφήσουμε! Nα τους ανατρέψουμε με διαδηλώσεις, απεργίες και γενική πολιτική απεργία διαρκείας.

Mας φαίνονται μεγάλοι γιατί είμαστε γονατιστοί. Aς εγερθούμε!

 

ΠAPTE MEPOΣ στην απεργία και τις διαδηλώσεις την Kυριακή 16 Iουλίου ενάντια στην καταπάτηση της Kυριακάτικης αργίας.

Πάρτε μέρος στην απεργία στο επισιτισμό – τουρισμό την Πέμπτη 20 Iουλίου ενάντια στην εργασιακή γαλέρα και εκμετάλλευση.

Πάρτε μέρος στη διαδήλωση ενάντια στα κρατικά και εργοδοτικά ατυχήματα-εγκλήματα την Tρίτη 18 Iουλίου, στην Aθήνα, Προπύλαια, 7 μ.μ.  

Aυτοί επιβάλλουν αντιλαϊκά μέτρα και ετοιμάζουν τον αντι-απεργιακό νόμο – Eμείς να ετοιμάσουμε μια μαζική γενική απεργία για να μην περάσουν τα μέτρα τους – για την ανατροπή των μνημονίων, διαγραφή του χρέους, ανατροπή της κυβέρνησης των λακέδων του κεφαλαίου – σ’ έναν αγώνα για τη ζωή κι όχι την επιβίωση.