Μέτωπο για την Ανατροπή στα ΜΜΕ : Κοινή δήλωση των εκλεγμένων εκπροσώπων της στα συνδικαλιστικά όργανα Να μη περάσει η φίμωση της φωνής της κοινωνίας στην ΕΡΤ

 

Ένα ακόμη «λουκέτο» σε εκπομπή περιφερειακού σταθμού της ΕΡΤ, προστίθεται στην καταστροφική πορεία της κρατικής ραδιοτηλεόρασης να αποκόψει τη φωνή της κοινωνίας και των κινημάτων από τα προγράμματά της. Ο επικεφαλής προϊστάμενος των Περιφερειακών ραδιοφωνικών σταθμών Μιχάλης Μεσσήνης έκοψε με τηλεφώνημα του στον αέρα, την εκπομπή του Βασίλη Πέτση, εργαζόμενου στην ΕΡΤ Βόλου. Με σαθρά επιχειρήματα περί «οργανογράμματος» και «νομιμότητας» η διοίκηση ΕΡΤ προσπαθεί να δικαιολογήσει τα «λουκέτα» εκπομπών αλληλέγγυων στον αγώνα ενάντια στο μαύρο της συγκυβέρνησης Σαμαρά ήδη από το 2016.

Την ώρα που «προσλαμβάνει» εξωτερικές εταιρείες οι οποίες απασχολούν αρεστούς στην κυβερνητική εξουσία εξωτερικούς συνεργάτες, κόβει τον αέρα σε εργαζόμενο της ΕΡΤ. Αυτό που δεν βολεύει τους ιθύνοντες και εξουσιαστές της κρατικής και ελεγχόμενης ΕΡΤ, είναι να υπάρχουν ακόμη εκπομπές στις οποίες δίνεται φωνή στα κινήματα και την κοινωνία, εκπομπές από μη ελεγχόμενα πρόσωπα.

Αυτό ήταν η αιτία λουκέτου στην εκπομπή του Βασίλη Πέτση. Όσο για τον τρόπο που έγινε το κόψιμο-τηλεφωνικά στον αέρα- καταδεικνύει την κατρακύλα της διοίκησης της ΕΡΤ.

Μετά την αγνόηση των προτάσεων των αγωνιστών εργαζομένων ενάντια στο «μαύρο» για μια ΕΡΤ στην υπηρεσία της κοινωνίας, μετά την πλήρη υποταγή στον ασφυκτικό κυβερνητικό έλεγχο, η αλλαζονική συμπεριφορά των ιθυνόντων δεν προκαλεί έκπληξη. Παρόμοιες ακραίες ενέργειες μας οδηγούν στις σκοτεινές εποχές της 7ετίας, τότε που η λογοκρισία και η υποτακτική δημοσιογραφία ήταν νόμος υποταγής σε κέντρα αποφάσεων.

Η διοίκηση της ΕΡΤ έχει σοβαρότατες ευθύνες στην τακτική «λουκέτου» που ακολουθείται σε εκπομπές και πρόσωπα που δεν μετέχουν στο παιχνίδι εξουσίας. Ο κατήφορος αυτός πρέπει να σταματήσει εδώ, να δοθεί πάλι φωνή και αέρας στις εκπομπές των περιφερειακών σταθμών που υπηρετούν την κοινωνία και τις ανάγκες της. Σε κάθε τέτοια λογοκριτική ενέργεια θα μας βρουν απέναντι τους.

Βαγγέλης Σπυριδωνίδης, μέλος ΔΣ ΠΟΕΣΥ

Ματίνα Παπαχριστούδη, μέλος ΔΣ ΕΣΗΕΑ

Μπάμπης Μπίκας, μέλος ΔΣ ΕΣΗΕΜΘ

Παναγιώτης Χαραλαμπίδης, μέλος ΔΣ ΕΣΗΕΜΘ