MHNYΜΑ TOY ΕΕΚ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΟΡΟΥΜ ΤΟΥ ΝΤΟΝΜΠΑΣ

MHNYΜΑ TOY ΕΕΚ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΟΡΟΥΜ ΤΟΥ ΝΤΟΝΜΠΑΣ

 

 

 

Προς το Διεθνές Φόρουμ του Ντονμπάς

Μήνυμα από το ΕΕΚ, Ελλάδα

Αγαπητοί σύντροφοι

Το ΕΕΚ ( Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα) της Ελλάδας, στέλνει τους θερμότερους κομμουνιστικούς διεθνιστικούς χαιρετισμούς του, στο Διεθνές Φόρουμ του Ντονμπάς και εύχεται καλή επιτυχία στις εργασίες του. Δυστυχώς, άλλες επείγουσες πολιτικές υποχρεώσεις δεν μας επιτρέπουν να παραστούμε στο Φόρουμ της 8ης Μαΐου.

Σας εκφράζουμε, επίσης, τους επαναστατικούς μας χαιρετισμούς για την Πρωτομαγιά, την Παγκόσμια Ημέρα του προλεταριάτου, καθώς και για την 70ή επέτειο της Μεγάλης Ημέρας της Νίκης κατά του φασισμού στις 9 Μαΐου!

Αποτίουμε φόρο τιμής σε όλους τους μάρτυρες του αντιφασιστικού αγώνα, στους μάρτυρές σας, καθώς και σε όλους εκείνους που κάηκαν ζωντανοί από τους φασίστες και τους Μπαντερικούς στις 2 του Μάη του 2014, στην Οδησσό.

Η αντίσταση των εργαζομένων  του Ντονμπάς και των λαϊκών μαζών ενάντια στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και το ΔΝΤ, καθώς κι ενάντια τις μαριονέτες τους στο Κίεβο και τις φασιστικές συμμορίες τους, είναι αξεδιάλυτα δεμένη με την πάλη των εργατών και του φτωχού λαού στην Ελλάδα ενάντια στα βάρβαρα μέτρα «λιτότητας», στην πραγματικότητα κοινωνικού κανιβαλισμού, που επιβάλλονται σε μας από τη μισητή τρόικα της ΕΕ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ.

Τόσο η κρίση στην Ελλάδα, όσο και στην Ουκρανία, μετά την από το 2008 και μετά παγκόσμια καπιταλιστική κρίση, εκδηλώνουν το ιστορικό αδιέξοδο του συνόλου του ιμπεριαλιστικού σχεδίου της ΕΕ, μετά την καταστροφική διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, για τον εκ νέου αποικισμό του πρώην Σοβιετικού χώρου και την «ενοποίηση» της ηπείρου κάτω από την κυριαρχία των ισχυρότερων τομέων του κεφαλαίου.  
Non pasaran!
Ενωμένοι σε όλη την Ευρώπη και σ’ όλο τον κόσμο μπορούμε να τους νικήσουμε!

Πέρυσι, το Μάρτιο του 2014, το Κόμμα μας φιλοξένησε στην Αθήνα η 2η Ευρωμεσογειακή Συνδιάσκεψη, η οποία καλέστηκε από το Βαλκανικό Σοσιαλιστικό Κέντρο «Κριστιάν Ρακόφσκι» και το δίκτυο RedMed. Αναπόφευκτα, η ουκρανική κρίση ήρθε στο επίκεντρο όλων των συζητήσεων και υποστηρίξαμε ομόφωνα μια κίνηση που καταδικάζει το πραξικόπημα του Φεβρουάριου του 2014 στο Κίεβο και εκφράζει την πλήρη αλληλεγγύη στη λαϊκή αντι-φασιστική, αντι-ιμπεριαλιστική και αντι-ολιγαρχική αντίσταση σε αυτό, ιδίως στην περιοχή του Ντονμπάς.  Στο ίδιο πνεύμα, υλοποιώντας τα ψηφίσματα της Συνδιάσκεψης αυτής, κάναμε εκστρατεία και οργανώσαμε δημόσιες συναντήσεις για διεθνιστική αλληλεγγύη, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά επίσης σε όλα τα Βαλκάνια, στην Κεντρική και Δυτική Ευρώπη, ακόμη και στη Μέση Ανατολή και τη Λατινική Αμερική.
Τώρα, μια 3η Διεθνής Ευρω-Μεσογειακή Συνδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί ξανά στην Αθήνα στις 18 – 20 Ιούλιου του 2015. Η ιστορική μάχη στο Ντονμπάς, φυσικά, θα είναι και πάλι στο επίκεντρο. Θέλουμε να καλέσουμε όλους τους κομμουνιστές και αγωνιστές από διαφορετικές πολιτικές παραδόσεις του αριστερού χώρου, που παίρνουν μέρος στο Φόρουμ σας, να ενωθούν και μαζί μας, σε διεθνιστικό πνεύμα, στο πλαίσιο της Συνδιάσκεψης μας.
 
Θάνατος στο φασισμό! Λευτεριά στους λαούς! Όλη η εξουσία στα Σοβιέτ! Διεθνής Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα!

Εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής του ΕΕΚ,

Σάββας Μιχαήλ-Μάτσας, Γενικός Γραμματέας
Αθήνα, 30 Απριλίου 2015

eek@ath.forthnet.gr,
eek@eek.gr