Μέρα με βροχή. Μουσική Άλκης Παναγιωτόπουλος. Φωτογραφία Metin Demiralay. Rainy day. Music Alkis Panayotopoulos. Photography Metin Demiralay

Με τον όρο “συγκεκριμένη μουσική” χαρακτηρίζουμε εκείνο το πρωτοποριακό μουσικό ρεύμα που εμφανίστηκε και επεκτάθηκε με αφετηρία τη Γαλλία στα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια, προχωρώντας στη σύνθεση μουσικών έργων στη βάση αμιγώς ηχογραφημένων ήχων οποιασδήποτε προέλευσης, χωρίς δηλαδή αυτοί να προέρχονται αποκλειστικά από ενόργανες πηγές, αλλά ενσωματώνοντας ποικίλα ηχητικά αντικείμενα.

Το έργο “Μέρα με τη βροχή”, είναι σύνθεση του Άλκη Παναγιωτόπουλου, η οποία έχει ως βάση τους ήχους της καταιγίδας της 14ης Οκτωβρίου, οι οποίοι σε συνδυασμό με τα προ ηχογραφημένα στοιχεία μουσικής για πιάνο και κρουστά από προγενέστερο έργο του συνθέτη, διαμορφώνουν το ηχητικό μουσικό γίγνεσθαι του έργου.

Ο συνθέτης ανέβασε στο site που διαθέτει στο YouTube το έργο μετά τη σύνθεσή του, μαζί με την υπέροχη φωτογραφία του Τούρκου φωτογράφου Metin Demiralay και προσφέρει για το site της Νέας Προοπτικής στους επισκέπτες του, τη δυνατότητα της ακρόασής του. Ας το απολαύσουμε!