Κομοτηνή – στρατόπεδο Ηλιόπουλου

Οι φαντάροι στα ορύγματα λόγω… Κουφοντίνα!

Προφανώς, στα πλαίσια της κεντρικά εκπορευόμενης στρατηγικής κινητοποίησης του “σκληρού πυρήνα” του κρατικού μηχανισμού για την καταστολή του λαού, σε στρατόπεδο της Κομοτηνής η διοίκηση έθεσε σε επιφυλακή τη στρατιωτική της δύναμη και ακόμη έκαναν ασκήσεις σε ορύγματα με το αιτιολογικό του… Κουφοντίνα. Αξιωματικοί έλεγαν ότι φοβούνται… επιθέσεις από αναρχικούς!

Η επαγρύπνηση στο στρατό συνδυάζεται με τον συναγερμό στην αστυνομία και αυτό ήταν το περιεχόμενο της σύσκεψης του Χρυσοχοΐδη στο Αρχηγείο της ΓΑΔΑ, το πρωί της Τρίτης Μαρτίου. Με απόφαση του υπουργού δημόσιας Τάξης τα αστυνομικά τμήματα τίθενται σε συναγερμό, εφοδιάζονται με δακρυγόνα, κράνη, ασπίδες και υλικά αυτοπροστασίας για να αντιμετωπίσουν… επιθέσεις.

Είναι μια στρατηγική έντασης που επιλέγει η κυβέρνηση, δημιουργώντας ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα, για να δικαιολογεί, τουλάχιστον στο δεξιό και ακροδεξιό της ακροατήριο την σκληρή, ανάλγητη και απάνθρωπη αντιμετώπιση του φυλακισμένου απεργού πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα που ήδη οδεύει προς τον θάνατο. Ο θάνατός του γίνεται εργαλείο για την εξυπηρέτηση άνομων, αντεπαναστατικών στρατηγικών της κυβέρνησης του Κούλη Μητσοτάκη. Ξέρουν ότι τόσο η διαχείριση της πανδημίας, όσο και οι οικονομικές συνέπειες της πολιτικής τους είναι καταστροφικές. Ότι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα θα εξεγερθούν. Και προσπαθούν να φορτώσουν τις ευθύνες στον απεργό πείνας και στους νέους που διαδηλώνουν διαμαρτυρόμενοι για μια εν ψυχρώ εκτελούμενη κρατική δολοφονία.

Είναι μια ακόμη βουτιά της κυβέρνησης Μητσοτάκη στον αντιδραστικό ακροδεξιό κατήφορο, που θέλει να βάλει το στρατό πλάι στην αστυνομία σε ρόλο καταστολέα του λαϊκού κινήματος. Για τον σκοπό αυτό διοχετεύει στα ΝΕΑ του Μαρινάκη, «πληροφορίες» που γίνονται πρωτοσέλιδα για δήθεν επιθέσεις σε στρατόπεδα. Μετά την ανατροπή της στρατιωτικής δικτατορίας, αν εξαιρέσουμε τα πρώτα χρόνια, με τα λεγόμενα σταγονίδια στο στρατό και κάποια βλακώδη «προνουντσιαμέντα», ο στρατός δεν αναμειγνυόταν άμεσα τουλάχιστον στην πολιτική. Ο Μητσοτάκης μιμούμενος τον ανεκδιήγητο Τραμπ επιχειρεί να εμπλέξει και το στρατό άμεσα στην πολιτική στο ρόλο του καταστολέα των λαϊκών κινημάτων. Αλλά όπως η μαγγούρα έχει δύο άκρες, η ανάμειξη του στρατού στα πολιτικά παιχνίδια του Χρυσοχοΐδη και Μητσοτάκη, έχει δύο άκρες. Στη μια της άκρη έχει τους φαντάρους! Η έκπληξη θα είναι μεγάλη…
Θ.Κ.

Αλλά ας δούμε τι καταγγέλλεται για το στρατόπεδο Ηλιόπουλου στην Κομοτηνή. Από το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ αναδημοσιεύουμε την επιστολή καταγγελίας φαντάρου:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ

Είμαι φαντάρος στην Κομοτηνή στο στρατόπεδο Ηλιόπουλου και θέλω να καταγγείλω ότι σήμερα υπήρξε μεγάλη αναστάτωση εδώ πέρα λόγω της απεργίας πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα.
Οι έλεγχοι γίνανε πιο έντονοι ενώ συζητήθηκε αν είμαστε ετοιμοπόλεμοι σε ενδεχόμενο επίθεσης από διαδηλωτές.
Χώσανε κάποιους συναδέλφους δοκιμαστικά στα ορύγματα λόγω του ότι όπως είπαν φοβούνται επίθεση από αναρχικούς.
Μάλιστα δε δίστασαν να μας πουν ότι ο εχθρός βρίσκεται και μέσα στο ίδιο μας το στρατόπεδο.
Το βράδυ από ότι ακούγεται θα είναι μέσα στους συναγερμούς και στην επιφυλακή.
Εγώ θέλω να ρωτήσω τους αρμόδιους, για αυτό μπήκαμε στο στρατό;
Για να κυνηγάμε τον αγωνιζόμενο λαό που διεκδικεί ένα καλύτερο αύριο; Να καταστέλλουμε τους αγώνες του κόσμου για μια καλύτερη ζωή;
Μόνο ντροπή.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καταγγέλλει δημόσια την κυβέρνηση της ΝΔ, το Υπουργείο Άμυνας και το Στρατιωτικό κατεστημένο.
Είναι για λύπηση. Ζηλεύουν οι άθλιοι αυτά που γίνονται στην Μιανμάρ, αυτά που έγιναν στην Χιλή και στην Αμερική!
Το μόνο που τους έμεινε για να καλύψουν την τεράστια οικονομική κρίση, τις συνέπειες της εγκληματικής τους αμέλειας για τον Κορονοϊό, την σήψη τους που εκπροσωπεί ο Μητσοτάκης, η Μενδώνη και ο Λιγνάδης είναι να αναδείξουν όλες τις αυταρχικές, τρομοκρατικές πτυχές του κράτους Άμυνας/Ασφάλειας.
Επιχειρούν να στρέψουν τους συναδέλφους φαντάρους ενάντια στα κοινωνικά κινήματα.
Προπαγανδίζουν ότι ο “Εχθρός είναι εσωτερικός” και έχουν δίκιο!
Τον συνάδελφο μας, τον 23χρονο Κυριάκο τον Δολοφόνησε ο Στρατός τους.
Τον συνάδελφο μας, τον 23χρονο Κυριάκο τον εξώθησε στην Αυτοκτονία η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ τους, τα καψόνια, το μπούλινγκ των Αξιωματικών και των βυσμάτων τους, το ακραίο χώσιμο, οι Απειλές τους.
Έτσι μας Δολοφονούν στον Στρατό και τώρα έρχονται να Αυξήσουν την Θητεία του φαντάρου Δούλου και Αναλώσιμου.
Το λέμε ξανά:
Κανένας φαντάρος δεν πρόκειται να στρέψει το όπλο του ενάντια στον εργαζόμενο πατέρα και αδελφό του, ενάντια στους φίλους, συμφοιτητές που αγωνίζονται για τα δικαιώματα και τις ανάγκες τους ενάντια στην κυβέρνηση της ΝΔ και το σάπιο αστικό σύστημα εξουσίας τους.
ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ πρόσφυγες και μετανάστες.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για τα συμφέροντα των πλουσίων, το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
diktiospartakos@hotmail.com
diktiospartakos.blogspot.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021

Τα Νέα 2/3/2021
  • φώτογραφία εξωφύλλου: Απεργία Ναυτεργατών 2003