ΝΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

Σε μια ακόμη επιχείρηση συνεργασίας με την κυβέρνηση Eρντογάν, η κυβέρνηση Σαμαρά συνέλαβε τρία μέλη της Eπιτροπής Aλληλεγγύης στους Tούρκους και Kούρδους Πολιτικούς Πρόσφυγες.

Από την Παρασκευή 4 Iουλίου ο πασίγνωστος σε όλο το ελληνικό εργατικό κίνημα  

Ερκάν Serif Turunc, μαζί με την  Fadik Adiyaman -που πρόσφατα είχε  κερδίσει την  απόφαση  του δικαστηρίου για μη έκδοση στην Τουρκία- και την Harika Kizilkaya έχουν προφυλακιστεί με απόφαση του ανακριτή Mυτιλήνης. 

Οι κατηγορίες που τους προσάπτουν είναι ότι στηρίζουν την οργάνωση DHKP-C που τη θεωρούν τρομοκρατική. Στην πραγματικότητα η δράση των συλληφθέντων είναι δημόσια και ανοιχτή, μέσα στο εργατικό και λαϊκό κίνημα της χώρας μας. Με τη σύλληψή τους –και όχι για πρώτη φορά- η κυβέρνηση Σαμαρά δίνει ανταλλάγματα για τις μυστικές της συμφωνίες με την τουρκική κυβέρνηση. 

Tώρα θέλουν να  ποινικοποιήσουν την οποιασδήποτε κοινωνική δράση αλληλεγγύης στον αγώνα των λαών της Τουρκίας, και στον αγώνα των Tούρκων και Kούρδων πολιτικών κρατουμένων.

 

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ! 

ΝΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!

 

Ο Μustafa YILMAZ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ

Ο Μustafa YILMAZ ζεί στο Ηράκλειο εδώ και 15 χρόνια είναι γνωστός και στις αρχές και στο κίνημα. Έχει 4 ανήλικα παιδιά και έχει σοβαρά προβλήματα υγείας.   

Τώρα βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού και τον συνδέουν στην υπόθεση Χίου. Εδώ και 29 μέρες έκανε απεργία πείνας επειδή θεωρούσε  την προφυλάκιση του άδικη.

Σήμερα έχοντας καταφέρει να κάνει γνωστή την άδικη προφυλάκιση του στην κοινή γνώμη αποφάσισε να σταματήσει προς το παρόν την απεργία πείνας. Δηλώνοντας ότι εάν  δεν σταματά αυτή η αδικία θα συνεχίζει τον αγώνα του μέσα στις φύλακες.  

 

15.07.2014