Να αθωωθεί η συντρόφισα Αναστασία Δεληκάρη! Στις 3 Φλεβάρη εκδικάζεται η έφεση.

Εκδικάζεται στις 3 Φλεβάρη στα Δικαστήρια του Βόλου η έφεση που έχει ασκήσει η συντρόφισα Αναστασία Δεληκάρη κατά της Πρωτόδικης απόφασης της 6/11/15 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου, που της επέβαλε 7 μήνες φυλάκιση εξαιτίας της αμέριστης στήριξης της στον αγώνα για την επαναπρόσληψη των τριών εργατών που είχαν απολυθεί το 2010 από τη ΜΕΤΚΑ εξαιτίας της συνδικαλιστικής τους δράσης.

Η έφεση είχε αρχικά προσδιοριστεί για τις 8 Δεκέμβρη 2016 αλλά είχε αναβληθεί λόγω κωλύμματος αμφότερων των δικηγόρων.

 

Η εξοργιστική πρωτόδικη απόφαση αφορούσε το αδίκημα περί φθοράς ξένης περιουσίας (ΠΚ άρθρο 381) για το σύνθημα «Τέρμα στα παζάρια των γραφειοκρατών, αγώνας στα χέρια των εργατών»  που είχε αναγραφεί στη μάντρα του εργοστασίου ΜΕΤΚΑ, ιδιοκτησίας Μυτιληναίου, στην πρώτη μεγάλη γενική απεργία κατά των μνημονίων στις 5 Μάη 2010.

Η καταδίκη της συντρόφισσας είναι από εκείνες περιπτώσεις όπου αλληλέγγυοι του χώρου της επαναστατικής αριστεράς στοχοποιούνται προκειμένου να χτυπηθεί ολόκληρο το κίνημα αλληλεγγύης που στέκεται στο πλευρό απολυμένων εργατών, ιδιαίτερα όταν αυτή η στάση οδηγεί την εργοδοσία και το κεφάλαιο σε άτακτη υποχώρηση και ήττα.

Ο πολυεπίπεδος αγώνας του 2010 στην πύλη της ΜΕΤΚΑ για την επαναπρόσληψη των εργατών είχε στεφθεί με επιτυχία και οδήγησε την ΜΕΤΚΑ στην επαναπρόσληψή τους. Η ρεβανσιστική μήνυση του Μυτιληναίου κατά της συντρόφισσας είναι αποτέλεσμα αυτής της ταπεινωτικής ήττας.

Το κεφάλαιο έχει πλήρη συνείδηση των όρων διεξαγωγής του ταξικού αγώνα που δεν περιορίζεται στην εκμετάλλευση και κυριαρχία των εργατών που απασχολεί σε ένα εργοστάσιο αλλά αντιλαμβάνεται την κυριαρχία του σε όλες τις σχέσεις που αναπτύσσονται μέσα στο εργατικό κίνημα. Γι’ αυτό και από τη πλευρά του εργατικού κινήματος ο αγώνας κατά της εργοδοσίας της ΜΕΤΚΑ δεν έχει τελειώσει, απαιτεί τη μαζική μας παρουσία μέχρι τη νίκη και την αθώωση της συντρόφισας.

Γ. Χ.