Τη Δευτέρα 1η Απριλίου, στις 9 π.μ., στα Δικαστήρια Πειραιά (Σκουζέ 3 – 5) δικάζονται χρυσαυγίτες φασίστες για επίθεση στους συντρόφους της ΟΡ.Μ.Α.

Η δίκη αυτή είχε πάρει αναβολή στις 15/12 του 2023 λόγω της στάσης εργασίας των δικηγόρων. Κατηγορούμενοι είναι οι Ν. Αποστόλου και Ν. Μεγαλοοικονόμου για την υπόθεση της φασιστικής ενέδρας με σιδερολοστούς σε φίλους και μέλη της ΟΡ.Μ.Α., χρησιμοποιώντας ως ορμητήριο τα γραφεία του εργοδοτικού – απεργοσπαστικού “σωματείου Αγ. Νικόλαος” στο Πέραμα 26/5/2018.

Την ημέρα της φασιστικής ενέδρας φυγαδεύτηκαν στο Α.Τ. Περάματος από την αστυνομία και τον χρυσαυγίτη Γ. Λαγό και προσπάθησαν να αποκρύψουν τα στοιχεία τους. Ο Ν. Μεγαλοοικονόμου είναι γνωστός απεργοσπάστης τραμπούκος στη ναυπηγοεπισκευαστικη ζώνη Περάματος, με επιθέσεις σε απεργίες εργαζομένων που καταγγέλθηκαν από το σωματείο της ΕΝΕΔΕΠ. Ο Ν. Αποστόλου έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 7 χρόνων στη μεγάλη δίκη της ΧΑ ως μέλος της, ενώ στις 22/3/2022 καταδικάστηκε πρωτόδικα για τη φασιστική επίθεση της Χρυσής Αυγής σε εκδήλωση της ΟΡ.Μ.Α. στο Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας που έγινε στις 11/12/2017.

Στις 20 Οκτωβρίου 2023 εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό και μετά από 5 χρόνια αναβολών η υπόθεση της φασιστικής ενέδρας με κατηγορούμενους τρεις φασίστες του “Αγ. Νικολάου” αλλά και έξι αντιφασιστών. Η απόφαση της έδρας, κατά πλειοψηφία 3/2, αποτελεί πρόκληση για το ταξικό κίνημα καθώς δεν δέχτηκε ως επιτιθέμενους τους φασίστες και “είδε” συμπλοκή, καταλογίζοντας ποινές και στις δύο πλευρές, εξισώνοντας πολιτικά την αντιφασιστική άμυνα με τη φασιστική βία. Οι έξι αντιφασίστες άσκησαν έφεση στην απόφαση και θα δώσουμε τη μάχη μαζί με το ταξικό κίνημα να μην περάσει η σκευωρία εις βάρος τους.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συντρόφους της ΟΡΜΑ και καλούμε τη Δευτέρα 1η Απριλίου στα Δικαστήρια Πειραιά (Σκουζέ 3 – 5) στις 9 π.μ. στη συγκέντρωση και στη δίκη για να καταδικαστούν οι φασίστες. Δεν έχουμε την ψευδαίσθηση ότι ο φασισμός τσακίζεται στα δικαστήρια. Όμως, είναι σημαντική η νομική καταδίκη των φασιστών για να τους χώσουμε στην φυλακή όπως έγινε με την υπόλοιπη Χ.Α. Ο φασιστικός μηχανισμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το ίδιο το αστικό κράτος και στην κρίση ηγεσίας του, προσπαθεί -εξαπατώντας με την ξενόφοβη και ρατσιστική προπαγάνδα μικροαστικά στρώματα, αλλά και εργάτες- να δυναμώσει και να σχηματίσει ένα επικίνδυνο μηχανισμό εις βάρος του εργατικού κινήματος.

Φ.Π.