Όλοι/ες στα Δικαστήρια Ευελπίδων 13/7 στις 10:00 π.μ.

[To πρωί της Δευτέρας 13 Ιουλίου 9 συλληφθέντες της διαδήλωσης της Πέμπτης 9/7 προσάγονται στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Η Επιτροπή για την Ελευθερία της Διαδήλωσης που οργάνωσε την μαζική πορεία πάνω από 7.000 ανθρώπων, και η οποία χτυπήθηκε βάρβαρα από την αστυνομία καλεί σε διαμαρτυρία στα δικαστήρια σε αλληλεγγύη στους συλληφθέντες αγωνιστές.]

Η κυβέρνηση χτύπησε την μεγαλειώδη διαδήλωση της Πέμπτης 9/7 ενάντια στο χουντικής εμπνεύσεως νόμο, ουσιαστικής απαγόρευσης των διαδηλώσεων, με το πιο σκληρό πρόσωπο ωμής τρομοκρατίας και καταστολής, ασύστολη ρίψη χημικών και δακρυγόνων, δολοφονικές επιθέσεις μηχανοκίνητων αστυνομικών των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΡΑΣΗ πάνω στους διαδηλωτές.

Η κυβέρνηση επιχειρεί με την καταστολή να συγκρατήσει τη λαϊκή οργή και διαμαρτυρία για την αντιδραστική πολιτική της που επιδιώκει, μέσα από την αναβάθμιση του κατασταλτικού νομικού οπλοστασίου, να επιβάλει την αντιλαϊκή πολιτική φτωχοποίησης που εφαρμόζει και θα οξύνει προκειμένου να ρίξει τα βάρη και αυτής της κρίσης στους εργαζόμενους και εργαζόμενες.

Δε δίστασαν να προχωρήσουν σε δεκάδες προσαγωγές διαδηλωτών και μαζικές συλλήψεις αγωνιστών και αγωνιστριών, νεολαίων, φοιτητών, μαθητών και εργαζόμενων. Η κυβέρνηση και η αστυνομία έχουν στήσει μία οργανωμένη σκευωρία στήνοντας εντελώς σαθρές κατηγορίες σε βάρος των συλληφθέντων αγωνιστών και αγωνιστριών, που αντιμετωπίζουν μέχρι και κακουργηματικές κατηγορίες μόνο και μόνο επειδή άσκησαν το θεμελιώδες δικαίωμα στη διαδήλωση και τη διαμαρτυρία!

Η κρατική τρομοκρατία δε θα περάσει! Η σκευωρίες της κυβέρνησης και των δυνάμεων καταστολής έχουν μόνο σκοπό να σπείρουν το φόβο και να ποινικοποιήσουν στην πράξη το δικαίωμα στη διαδήλωση και θα καταπέσουν.

Ο λαός θα υπερασπιστεί την ελευθερία να αγωνίζεται ανατρέποντας και αυτό τον αντιδραστικό νόμο!

Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες αγωνιστές της 9/7!

Καλούμε σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας και κινητοποίηση 10 π.μ. στα Δικαστήρια της Ευελπίδων Δευτέρα 13/7!

Επιτροπή για την Ελευθερία στη Διαδήλωση
12-7-2020